PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

8510.jpeg
Foto: bialasiewicz / 123RF
Kompetences centriem jaunu produktu un tehnoloģiju attīstībai un ieviešanai ražošanā projektu atlases ceturtajā kārtā pieejami vairāk nekā 37,6 miljoni eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF), informēja Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA).

Uz ERAF līdzfinansējumu komersantu konkurētspējas paaugstināšanai, veicinot pētniecības un rūpniecības sektora sadarbību, varēs pretendēt kompetences centri - sabiedrības ar ierobežotu atbildību vai biedrības, kas apvieno vismaz piecus savstarpēji nesaistītus nozares komersantus vai atzītas lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības.

Kompetences centri ar ERAF atbalstu koordinēs pētniecības projektus - veicinās sadarbību gan vietējā, gan starptautiskā līmenī, tīklošanos, informācijas un zināšanu apmaiņu, tādējādi attīstot jaunus vai būtiski uzlabojot esošos produktus un tehnoloģijas viedās specializācijas jomās.

Komersanti kompetences centros granta veidā varēs saņemt atbalstu rūpnieciskajiem pētījumiem, eksperimentālajām izstrādēm, kā arī tehniski ekonomiskajai priekšizpētei pētniecības projektiem, kuru kopsumma pārsniedz 250 000 eiro, informē aģentūra LETA.

Atbalstu kompetences centros varēs saņemt mazie, vidējie un lielie komersanti, kā arī pētniecības un zināšanu izplatīšanas organizācijas virknē jomu, piemēram, bioekonomika, viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas, kā arī informācijas un komunikāciju tehnoloģijas.

Paredzēts, ka kopumā kompetences centru programmas ietvaros līdz 2023.gada nogalei atbalstu granta veidā būs saņēmuši 123 komersanti.

Ceturtajā projektu atlases kārtā kompetences centriem pieejams ERAF finansējums 37 664 892 eiro apmērā. Centrālā finanšu un līgumu aģentūra kompetenču centru pieteikumus finansējuma saņemšanai pieņems līdz šā gada 22.novembrim.