PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Konference “Prakse. Tavs pitstops veiksmīgai karjerai laukos”
Konference “Prakse. Tavs pitstops veiksmīgai karjerai laukos”
Foto: Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs
Lai informētu par prakšu vietu pieejamību, apgūstot lauksaimniecībai būtiskās profesijas profesionālajā izglītībā, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) 7.martā aicina skolu audzēkņus uz konferenci “Prakse. Tavs pitstops veiksmīgai karjerai laukos”.

Konference tiešsaistē notiks LLKC Facebook kontā un mājas lapās www.llkc.lv un www.laukutikls.lv

Pasākumā būs iespēja uzzināt, kur un kādās prakšu vietās Latvijā un ārvalstīs var doties 11 Latvijas lauksaimniecības nozaru profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi šādās profesijās:

  • Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķis,
  • Augkopības tehniķis,
  • Dārzkopības tehniķis,
  • Veterinārārsta asistents,
  • Lopkopības tehniķis ar specializāciju zirgkopībā,
  • Mežsaimniecības tehniķis,
  • Meža mašīnu operators,
  • Smago spēkratu mehāniķis.

      

Savā pieredzē prakšu atrašanā, darba apstākļos tajos, diskusijā ar raidījuma “Gudrs vēl gudrāks” vadītāju Kasparu Ozoliņu, dalīsies arī paši skolu audzēkņi.

Diskusijām pievienosies arī prakšu devēji: SIA Jāņlejas, SIA Gribolva, Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI), kā arī Latvijas Jauno Zemnieku kluba pārstāvji.

Mārtiņš Cimermanis, LLKC valdes priekšsēdētājs: “Jo praktiskākas prakses, jo veiksmīgāks esi darba tirgū! Šis fakts ir pārbaudīts gadu garumā, jo – ar skolas solā gūtajām zinībām bieži vien ir daudz par maz, lai spētu darboties reāli strādājošā lauksaimniecības uzņēmumā skolu beidzot.”

Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma pedagogs Mārtiņš Pētersons, kurš ir arī prakses vietas devējs savā saimniecībā, iepazīstinās ar  pētījumu – aptauju, “Kvalitatīvas prakses vietas nodrošināšana Latvijā lauksaimniecības nozarēs”. Ideja par šādu aptauja radusies tieši viņam.

Tā kā tuvojas ikgadējā Ēnu diena aprīlī, tad konferencē piedāvāsim iespēju pieteikties ēnot arī kādu no augstāk minētajām profesijām.

Konferenci skolu jauniešiem par lauksaimniecības profesionālo izglītības iestāžu piedāvājumu LLKC rīko jau trešo gadu.

Plašāka informācija: Maija Sirvide, LLKC izglītības projektu vadītāja: e-pasts: [email protected], tālrunis: 63050220.

Reklāmraksts