PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

E-klase_sodien laukos.png
Foto: Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs
Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs jau sesto gadu organizē konkursu skolēniem “Šodien laukos”. Konkursa norises vietas ir tiešsaistes sociālo tīklu tīmekļa vietnes Facebook un Instagram. Kā jau katru gadu, arī šogad aicināti piedalīties gan individuāli dalībnieki, gan klases un kolektīvi no visas Latvijas. Arī konkursa mērķis paliek nemainīgs – aicinām skolēnus izzināt un izdzīvot tādas Latvijas bagātības kā laukus, mežus un ūdeņus, dodoties dabā un pildot dažnedažādus uzdevumus. Noslēgumā, kā jau ierasts, vērtīgas balvas kā individuālajiem dalībniekiem tā klasēm un kolektīviem!

Pirmais konkursa posms norisināsies trīs mēnešus, sākoties marta beigās un noslēdzoties jūnija beigās. Tajā aicināti piedalīties skolēni vecumā no 12 līdz 16 gadiem (6.-9. klase), startējot individuāli vai kā klase/kolektīvs.

Katram mēnesim ir izvirzīta lielā mēneša tēma, kuras ietvaros tiks izsludināts mēneša lielais uzdevums. Paralēli tam, līdzīgi kā citus gadus, tiks gatavoti dažādi izglītojoši un izklaidējoši materiāli, kuri tiks publicēti konkursa sociālo tīklu lapās. Uzdevumu formāts būs dažāds, bet visus vienojošais – došanās dabā. Katra uzdevuma izpildei būs noteikts laika ierobežojums, un par katru izpildīto uzdevumu vērtēšanas komisija piešķirs punktus, kurus konkursa izskaņā summējot tiks noteikti uzvarētāji. Kā jau ierasts, ik pa laikam būs iespēja izpildīt kādu papilduzdevumu, tādejādi palielinot savu kopējo punktu skaitu.

Pieteikties konkursam var jebkurā brīdī visā konkursa norises laikā, bet, jo ātrāk tiks sākta uzdevumu izpilde, jo lielāka iespēja uzvarēt! Balvās 3 labākie individuālie dalībnieki iegūs planšetdatorus, savukārt 3 veiksmīgākās klases iegūs balvas, kuru kopējais balvu fonds – 1000 euro!

Vairāk informācijas, pirmā posma pieteikuma anketas un konkursa nolikumu meklē Valsts Lauku tīkla mājas lapā. Plašāks ieskats konkursa norisē konkursa oficiālajās lapās tiešsaistes sociālo tīklu tīmekļa vietnēs Facebook un Instagram. Uz visiem jautājumiem atbildēsim e-pastā [email protected].

Konkursa pirmā lielā tēma un uzdevums jau ir atklāts, tāpēc aicinām piedalīties konkursā “Šodien laukos” un pavadīt savu laiku radoši, izzinoši un interesanti! Mēs, konkursa komanda, darīsim visu, lai šis mums visiem būtu lielisks piedzīvojums!

Papildinformācija: Tā kā šogad konkurss ir sadalīts trīs posmos, tad iespēja piedalīties tiks dota arī jaunāko klašu skolēniem un pirmsskolas vecuma bērniem. Sekojiet līdzi informācijai!

Reklāmraksts