PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Latvijai bronza meiteņu matemātikas olimpiādē.jpg
Foto: Valsts izglītības satura centrs
Latvijas komanda Eiropas meiteņu matemātikas olimpiādē (EGMO) izcīnījusi bronzas medaļu un vairākas atzinības, informēja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

Olimpiādes mērķis ir mazināt nevienlīdzību, kāda veidojas starp zēnu un meiteņu rezultātiem starptautiskajās matemātikas olimpiādēs, kā arī piesaistīt matemātikai kā zinātnei un matemātikas mācīšanai augstākajā līmenī vairāk jaunu un talantīgu sieviešu. EGMO uzdevumu līmenis atsevišķos gados tiek vērtēts pat kā grūtāks par starptautiskās matemātikas olimpiādes IMO uzdevumu līmeni, norādīja VISC.

Šogad Florencē Latvijas komanda startēja veiksmīgi. Visas dalībnieces saņēma godalgas - Agnese Upīte, Estere Šverna, Rūta Ozoliņa izcīnīja atzinības, bet Anete Valnere - bronzas godalgu. Turklāt divas atzinības ir saņemtas ar ļoti augstvērtīgiem rezultātiem, kas pēc būtības ir līdzvērtīgi bronzas godalgu līmenim - diviem pilnībā atrisinātiem uzdevumiem.

Latvijai līdz šim iepriekšējās sešās EGMO olimpiādēs bija izdevies izcīnīt divas bronzas medaļas, informē aģentūra LETA.

Komandu vērtējumā Latvija ierindojās 19.vietā starp Eiropas valstīm un 30.vietā neoficiālajā pasaules kopvērtējumā. Latvijas pārstāvēm izdevās apsteigt tādas Eiropas lielvalstis izglītības jomā kā Somija, Norvēģija, Austrija, Spānija, Beļģija un Vācija, kuras šogad startēja mazāk veiksmīgi.