PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7834.jpeg
Foto: smuki / 123RF
Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde tradicionāli norisināsies Ērgļos šīs nedēļas piektdienā un sestdienā. 

Tajā dalībai septiņos sporta veidos ir pieteikti 1088 dalībnieki 104 skolu komandās no 38 pašvaldībām, informē ziņu aģentūra LETA.

Vislielākais dalībnieku skaits pēdējos gados ir distanču slēpošanā, kam šoreiz ir pieteikušies vairāk nekā 300 jauniešu. Ērgļos startēs arī ievērojams skaits jauno kalnu slēpotāju un slidotāju, bet hokeja turnīram ir pieteiktas 16 komandas.

Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē savu skolu sastāvos startēs arī sportisti, kuri pirms nedēļas Latvijas delegācijas sastāvā piedalījās Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē Austrijā un Lihtenšteinā.

Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes sacensību programmā ir iekļauti septiņi sporta veidi - biatlons, distanču slēpošana, kalnu slēpošana, snovbords, hokejs, slidošana un kamaniņu sports. Kamaniņu sporta sacensības atsevišķi notiks Siguldā no 12. līdz 14.februārim.

Pasākumu organizē Latvijas Olimpiskā komiteja sadarbībā ar Ērgļu novada domi. Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde ir kompleksas sporta sacensības, kas tiek organizēta ar mērķi noteikt labākos jaunos sportistus un labākās izglītības iestādes.

Pagājušajā gadā Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde nenotika ziemai neraksturīgo laika apstākļu dēļ. Latvijā bija sala un sniega trūkums, tāpēc ziemas sporta sacensību rīkošana nebija iespējama.