PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10329.jpeg
Foto: Valsts Izglītības satura centrs. No kreisās: Ritums Cepītis, Nauris Narvaišs, Gļebs Jeršovs, Margarita Fomenko
No 2016. gada 23.jūlija līdz 1.augustam Latvijas skolēnu komanda piedalījās 48. Starptautiskajā ķīmijas olimpiādē (IChO).

Olimpiāde norisinājās Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi un Latvijas skolēniem izdevās izcīnīt vienu sudraba medaļu, vienu bronzas medaļu un atzinības rakstu. Sudraba medaļu savā īpašumā ieguva Rīgas valsts 1.ģimnāzijas 12.klases skolnieks Ritums Cepītis, bronzas medaļu ieguva Rīgas 10.vidusskolas 12.klases skolnieks Gļebs Jeršovs un atzinības raksts tika Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 12.klases skolniekam Naurim Narvaišam.

Latvijas skolēnus dalībai starptautiskajā ķīmijas olimpiādē pavadīja un uzdevumu tulkošanu no angļu valodas nodrošināja Latvijas Uiversitātes pētnieks Kaspars Veldre un Kembridžas Universitātes maģistrantūras students Jānis Briška. Latvijas skolēnu dalību olimpiādē atbalstīja VISC, A/S "Grindeks", A/S "Groglass", LU fonds un tā ziedotāji SIA "Biosan" un SIA "Formup", informē Valsts izglītības satura centrs.

Nākamajā gadā Starptautiskā ķīmijas olimpiāde norisināsies Taizemē.

E-klase jau informēja, ka Latvijas skolēni ir guvuši panākumus arī starptautiskajā bioloģijas olimpiādē, kā arī starptautiskajā fizikas olimpiādē.

Kopumā šovasar septiņās starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs piedalīsies 26 Latvijas skolēni. Starptautiskajās olimpiādēs piedalīsies skolēni no Daugavpils, Jēkabpils, Mārupes, Rīgas un Siguldas.