PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

11353.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Sestdien, 25.martā, Rīgas Stradiņa universitātē norisinājās ikgadējais Latvija Studentu apvienības (LSA) Kongress. 

Tā ir organizācijas augstākā lēmējinstitūcija. Kongresa laikā notika apvienības prezidenta vēlēšanas un šajā amatā atkārtoti ievēlēta Maira Belova, saņemot 136 studējošo pārstāvju balsis. Par viņu nebalsoja desmit studenti, savukārt četri biļeteni bija nederīgi. M.Belova bija vienīgā kandidāte uz LSA prezidenta amatu, un viņu izvirzīja Latvijas Universitātes Studentu padome.

Kā galvenās darbības prioritātes nākamajā termiņā M. Belova izvirzīja studentu interešu pārstāvēšanu un aizstāvēšanu augstākās izglītības politikā un studentu vienotību, un kustības stiprināšanu. Līdzšinējās prezidentes plānā ir turpināt mērķtiecīgi nostabilizēt LSA ietekmi ne tikai Izglītības un zinātnes ministrijā, bet arī pārējās ministrijās, kuru pārraudzībā ir kāda augstākās izglītības iestādes vai arī kura strādā pie jautājumiem, kas skar studējošos. Nākamajā termiņā tiek plānots aizsākt plašākas diskusijas par problēmjautājumiem un izaicinājumiem augstākajā izglītībā.

Kongresa atklāšanā svinīgās uzrunas teica Rīgas Stradiņa (RSU) universitātes mācību prorektore, profesore Tatjana Koķe un RSU Studējošo pašpārvaldes priekšsēdētāja Natālija Šilova.

LSA Kongresā piedalījās aptuveni 150 studenti no gandrīz visām Latvijas augstskolām. Tā laikā bez prezidenta vēlēšanām vēl tika apstiprināts Revīzijas komisijas ziņojums par LSA darbību 2016./2017.gadā, apvienības nākamā gada budžets un grozījumi LSA Statūtos.

LSA Prezidents pārstāv Latvijas studējošo intereses nacionālā līmenī, iesaistās augstākās izglītības politikas veidošanas procesos, aizstāv studējošo viedokli, ikdienā vadot LSA, informē Kristaps Osis, Latvijas Studentu apvienības Sabiedrisko attiecību vadītājs.

LSA Kongress ir organizācijas augstākā lēmējinstitūcija, kas sastāv no LSA biedru, studējošo pašpārvalžu deleģētiem pārstāvjiem. Tajā piedalīsies vairāk nekā 200 studējošo pašpārvalžu pārstāvji no visām Latvijas augstākās izglītības iestādēm, kas ir LSA biedri.