PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

SkillsLatvia_Smagie_spekrati.jpg
Latviju starptautiskajā jauno profesionāļu meistarības konkursā "EuroSkills 2018", kas Budapeštā notiks no 26.septembra līdz 28.septembrim, pārstāvēs 12 jaunieši, informēja Valsts izglītības attīstības aģentūrā (VIAA).

Iespēju pārstāvēt Latviju "EuroSkills 2018" ieguva 12 jaunie speciālisti 10 prasmju konkursos. Modes tehnoloģiju jomā Latviju pārstāvēs Laura Kreivina no Rīgas Dizaina un Mākslas vidusskolas un Elīna Skrindževska no Jelgavas Amatu vidusskolas. Kategorijā "skatlogu noformēšana" piedalīsies Luīze Mihailova no Liepājas Mākslas un dizaina vidusskolas, "grafikas dizains" - Katrīna Elizabete Sīle no Rīgas Valsts tehnikuma, "informācijas un komunikācijas tehnoloģijas" - Igors Būmanis no Rīgas Tehniskās koledžas un Ričards Trofimovs no Priekuļu tehnikuma.

Kategorijā "web lapu izstrāde" piedalīsies Gustavs Rācenājs no Rīgas Tehniskās koledžas, "flīzēšana" - Danijs Slugovičs no Saldus tehnikuma, "elektriskās instalācijas" - Aleksejs Tarasovs no Rīgas Valsts tehnikuma, "smago spēkratu remonts un apkope" - Jānis Ozols no Priekuļu tehnikuma, "ēdienu gatavošana" - Nils Ģēvele no Mālpils Profesionālās vidusskolas, bet "restorāna pakalpojumi" - Madara Miņina no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma.

Latvijas komandas vadītāja un VIAA direktore Dita Traidās skaidroja, ka "EuroSkills" konkursā satiekas izcilākie jaunie profesionāļi un nozaru eksperti no visas Eiropas, tāpēc dalība šādā vērienīgā meistarības konkursā ir iespēja Latvijai apliecināt profesionālās izglītības starptautisko konkurētspēju.

Pirms jauno profesionāļu izvirzīšanas dalībai "EuroSkills 2018", jaunieši savas prasmes demonstrēja vispirms skolās, tad labākie no viņiem sacentās nacionālajā konkursā "SkillsLatvia", kur godalgotie konkursanti ieguva iespēju piedalīties atlases konkursos, iepriekš rūpīgi gatavojoties. Vairāku mēnešu garumā 28 Latvijas komandas kandidāti nozares profesionāļu vadībā piedalījās VIAA organizētajās mācībās un meistarklasēs un turpinās gatavoties līdz konkursam Budapeštā, informē aģentūra LETA.

Šogad konkursā "EuroSkills 2018" piedalīsies ap 600 jauno profesionāļu no 28 valstīm, tajā skaitā arī 12 jaunieši no Latvijas profesionālās izglītības iestādēm. "EuroSkills" konkurss notiek katru otro gadu un mijas ar pasaules mēroga profesionālās meistarības konkursu "WorldSkills".