PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Ļaujies fantāziju piedzīvojumam ar "Playmakers"
Ļaujies fantāziju piedzīvojumam ar "Playmakers"
Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas Futbola federācija (LFF) kopš pagājušā gada ir sekmīgi iesaistījusies Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) un Volta Disneja studijas kopīgā programmā "Playmakers". Tā ir sporta aktivitāte, kas nelīdzinās nevienai citai, jo sniedz jautru un drošu futbola pamatprincipu apguvi 5 līdz 8 gadus vecām meitenēm.

Programmas ietvaros paredzēts ar bērnu iemīļoto animācijas filmu varoņu palīdzību vairot meiteņu izpratni par regulāru fizisku aktivitāšu un futbola pievilcību. Dalība šajā programmā ir bez maksas. Reģistrējiet bērnu dalībai programmā kādā no 33 vietām Latvijā šeit.

Atšķirībā no tradicionālajām futbola treniņu programmām "Playmakers" treniņu sesijas sekos stāstiem no plaši mīlētām Disneja studijas multiplikācijas filmām. Ar šo varoņu un futbola elementu palīdzību programmā iesaistītie treneri palīdzēs meitenēm izdzīvot filmu notikumus kustību, komandas darba un iztēles veidā.

"Pagājušajā gadā šis projekts Latvijā startēja pirmo reizi, un varam teikt, ka tā īstenošana attaisnojusi visas mūsu, treneru, vecāku un pašu bērnu ekspektācijas ar uzviju! Mēs redzam, ka futbola iepazīšana caur rotaļām, caur multfilmu varoņiem un stāstiem attīsta bērnos tik daudz aspektu, kas sākumā varbūt nemaz nesaistās ar fizisku aktivitāti: empātiju, emociju atpazīšanu sevī un apkārtējos, vēlmi sadarboties un vēl daudz ko citu. Pēc katra no pērn redzētā treniņa bija sajūta, ka bērni aizgāja no treniņa emocijās, pieredzē bagātāki nekā atnākot, tāpēc šogad centāmies šo projektu aktualizēt ģeogrāfiski vēl plašākā mērogā, un šogad šādi treniņi notiks jau 33 vietās Latvijā," norādīja LFF Grassroots futbola attīstības speciālists Norberts Spriņģis.

"Playmakers" pirmajās nodarbībās uzsvars tiek likts uz pārliecības radīšanu meiteņu kustībās, iedrošinot uz iztēles un izdomas izmantošanu, kā arī komunikāciju ar vienaudzēm. Nākamajās nodarbībās meitenes tiks iepazīstinātas ar futbola pamatelementiem.

Nodarbības notiks treniņu punktos dažādās Latvijas vietās sadarbībā ar vietējiem klubiem un treneriem. Programma risināsies divos posmos pavasarī un rudenī. Katru posmu veidos astoņas treniņu nodarbības.

"UEFA Playmakers" pavasara bloks ar astoņām lieliskām nodarbībām tiks rīkots aprīļa un maija mēnesī.