PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

11801.jpeg
Foto: petro / 123RF
Līdz aprīlim Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija gaidīs priekšlikumus, lai lemtu par internātskolu turpmāko darbību.

Neskatoties uz jau apstiprināto kārtību par internātskolu turpmāko darbību, internātskolas un virkne pašvaldību aizvien nepiekrīt esošajai kārtībai, uzsverot, ka internātskolas ir jāsaglabā, jo tās, kā norādīja atsevišķu internātskolu vadība, pilda ne tikai izglītības, bet arī sociālo funkciju.

Valsts institūcijas - Labklājības ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Tiesībsarga birojs, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija - joprojām uzskata, ka nepieciešams nodrošināt iekļaujošu izglītību, bērnus, kuriem nav objektīva pamata izglītoties internātskolās, integrējot "parastajās" skolās.

Internātskolu un pašvaldību pārstāvji uzvēra, ka patlaban ir problēmas ar atlaišanas pabalstu izmaksāšanu pedagogiem, turklāt, kā norādīja šo skolu pārstāvji, tam trūkstot līdzekļu, informē aģentūra LETA.

Lai rastu risinājumus, kā risināt internātskolu aktualizētās problēmas, komisijā izteikts priekšlikums internātskolām izstrādāt priekšlikumus situācijas atrisināšanai.

Priekšlikumi vēlāk tiks nodoti izskatīšanai Izglītības un zinātnes ministrijai.