PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

commerce-daylight-flowers-906006.jpg
Foto: Pexels
Skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumā, kuru īsteno Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA), iesaistījies 501 darba devējs, nodarbinot 6003 jauniešu.

"Augusts ir pēdējais skolēnu brīvlaika mēnesis, bet, neskatoties uz to, ir skolēni, kas visu šo mēnesi ir aktīvi iesaistījušies skolēnu vasaras nodarbinātības aktivitātēs. No darba devējiem ir saņemtas atsauksmes, ka ne tikai skolēniem tiek mācītas dažādas prasmes darba vidē, bet arī skolēni sniedz interesantus priekšlikumus, kā darba procesu uzlabot, īpaši ja ir vēlme darba devējam uzrunāt jauniešus," aģentūru LETA informē NVA direktore Evita Simsone.

Kopumā darba devēji atzīst, ka jauniešu klātbūtne darba vietā ne tikai maina ikdienu un padara to dinamiskāku, bet ir arī iespēja atvaļinājumā doties darbiniekiem, kā arī apkalpot lielāku klientu skaitu, pauda Simsone.

Skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumā, darba iespējas valsts līdzfinansētajās darba vietās vasaras brīvlaikā aģentūra piedāvā jauniešiem vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kuri mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Šogad pirmo reizi NVA īpašu atbalstu sniedz darba devējiem, kuri nodarbina skolēnus ar invaliditāti, un NVA aģentūrai LETA atzinīgi vērtē, ka darba vietas jauniešiem ar invaliditāti ir nodrošinājuši 40 darba devēji.

Visvairāk jauniešu jūnijā un jūlijā veica palīgstrādnieka, pārdevēja palīga, labiekārtošanas strādnieka, virtuves darbinieka, viesmīļa, skolotāja palīga, sezonas strādnieka, lauksaimniecības strādnieka, lauksaimniecības palīgstrādnieka, apkopēja un gadījuma darbu strādnieka pienākumus.

Vislielāko skolēnu skaitu šīs vasaras divos mēnešos ir nodarbinājuši darba devēji "MAXIMA Latvija", "Premier Restaurants Latvia", "Lido", Liepājas pašvaldības aģentūra "Nodarbinātības projekti", "VITA mārkets", Jelgavas novada pašvaldība, Starptautiskā lidosta "Rīga", Daugavpils reģionālā slimnīca, Balvu novada pašvaldība un Tukuma novada dome.