PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

5836.jpeg
Foto: 123RF Stock Photo
No deviņām Liepājas vidusskolām Ministru kabineta (MK) prasības par skolēnu skaitu izpilda tikai četras, intervijā "Rietumu radio" atklāja Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis.

Kā sacīja J. Vilnītis, vidusskolēnu skaits ir viens no MK kritērijiem valsts finansējuma piešķiršanai, un tas nedrīkst būt mazāks par 120 skolēniem.

Šo kritēriju izpilda Liepājas Valsts 1.ģimnāzija, kur vidusskolas klašu grupā mācās vairāk nekā 300 skolēnu, Liepājas vakara (maiņu) vidusskola, kur vidusskolēnu skaits pārsniedz 200, Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskola, kur mācās aptuveni 180 vidusskolēnu, kā arī Liepājas Raiņa 6.vidusskola ar aptuveni 140 vidusskolēniem, sacīja domes priekšsēdētājs.

"Ir cerības par atsevišķām vidusskolām, kuras ir tuvu kritērija izpildei, taču ir arī tādas, kuras no normatīva atpaliek vairāk nekā uz pusi," sacīja J. Vilnītis.

Vaicāts par skolu apvienošanu nākotnē, J. Vilnītis norādīja, ka tas ir neizbēgami, taču "mums ir jābūt spēcīgām vidusskolām arī mikrorajonos un ir jādara viss, lai tās stiprinātu".

Kā vēstīts, Liepājas pašvaldībā izveidota darba grupa rosina apvienot Liepājas pilsētas 12.vidusskolas un Liepājas Aleksandra Puškina 2.vidusskolas, izveidojot jaunu vispārējās izglītības iestādi ar atbilstošu skolēnu skaitu un klašu piepildījumu, informē aģentūra LETA.

Liepājas mērs norādīja, ka nākamie soļi skars Liepājas 8. vidusskolu, kuru, pēc viņa paustā, 2019./2020.mācību gadā noturēt būs "izaicinājums", jo tur mācās vien 52 vidusskolnieki.

"Ir paredzēts darbības plāns, kā to censties izdarīt. Vai tas izdosies, nemāku teikt," atzina J. Vilnītis.

Savukārt Jāņa Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolas nākotne ir nākamais "izaicinājums", sacīja J. Vilnītis, piebilstot, ka tajā patlaban mācās aptuveni 80 vidusskolēnu.