PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

LiepU students: “Varu taisīt arī savu elektroauto un to testēt”
LiepU students: “Varu taisīt arī savu elektroauto un to testēt”
Foto: LiepU
Liepājas Universitātē studijas nodrošina četras fakultātes – Dabas un inženierzinātņu, Humanitāro un mākslas zinātņu, Pedagoģijas un sociālā darba un Vadības un sociālo zinātņu fakultātes.

Rodrigo Gruntmanis studē Dabas un inženierzinātņu fakultātē – pabeidzis bakalaura studijas programmā “Mehatronika”, šobrīd ir studiju programmas “Informācijas tehnoloģijas” maģistrants, kas strādā arī par laborantu fakultātē.

Rodrigo dzimtā pilsēta ir Kuldīga, bet nu jau vairākus gadus viņš mājo Liepājā, kuru ir pieņēmis un iemīlējis. Par savu studiju izvēli Rodrigo stāsta: “Liepāju izvēlējos finansiālu iemeslu dēļ – lielākās pilsētās dzīve ir dārgāka, universitātē bija iespēja studēt mehatroniku, kas mani interesē, turklāt mani vecāki ir studējuši Liepājas Universitātē un ieteica. Esmu sapratis, ka ne jau universitāte vienkārši iedod zināšanas – ir jāmācās pašam. Universitātē visu māca plaši, tiek dots ieskats daudzās tēmās, tagad ir sapratne arī par citām nozarēm. Pēc bakalaura studijām domāju, kas vislabāk sasaucas ar to, ko studēju un izlēmu par labu IT maģistrantūras studijām, Turklāt, studējot 2. kursā, man tika piedāvāts laboranta darbs, ko apvienoju ar mācībām.”

Rodrigo Gruntmanis divas reizes ar saviem studiju laikā radītajiem izgudrojumiem ir piedalījies izgudrojumu un inovāciju izstādē “Minox” un ieguvis medaļas. Pirmo reizi tas bija CNC printeris, bet otrajā – CNC frēze. Ar printeri varēja uzzīmēt 4x4 attēlu, bet ar frēzi jau izgriezt formātā 50x50.

Šobrīd ar studentu projektu finansējumu, kas pieejams universitātē, Rodrigo strādā  pie elektroauto modeļa, bet par studijām saka tā: “Man ļoti patīk kaut ko meistarot un taisīt, veidot rasējumus, un te nu var visu – ir 3D modelēšana, robotika, varu taisīt arī savu elektroauto un to testēt. Nākotnē sevi redzu pie 3D modelēšanas darba.”

Par iespējām citās fakultātēs stāstīsim nākošajās publikācijās, vairāk info par studijām www.liepu.lv, kā arī vari uzdot sev interesējošus jautājumus Liepājas Universitātes FB vietnē.

Reklāmraksts