PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

11352.jpeg
Foto: hxdbzxy / 123RF
Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidenta amatam izraudzīts Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja LIVA pašreizējā prezidente Ilze Kalniņa, viņa nepretendēs uz atkārtotu prezidenta amata ieņemšanu. Šai vietai izvirzīts tikai viens kandidāts – R.Kalvāns.

LIVA vadība - prezidents, viceprezidenti un valde - tiks vēlēti 5.aprīlī LIVA konferencē. Pagaidām nav zināms, kas varētu būt virzīts LIVA viceprezidentu amatiem - to lems jaunievēlētā LIVA valde.

LIVA konferencē tiks vēlēta arī revīzijas komisija. Konferences notiks Rīgas Juglas vidusskolā plkst.10.30.

Tās programmā paredzēta Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvja uzruna, Igaunijas Izglītības fonda "Innove" pārstāves Gundas Tires stāstījums par pārmaiņu vadību izglītībā, apskatot aktuālos izaicinājumus un Baltijas praksi.

Pēc tam plānota paneļdiskusija, kurā piedalīsies izglītības politikas plānotāji, īstenotāji, augstskolas, nevalstiskās organizācijas un citas nozares iestādes. Savukārt pēc pusdienām notiks LIVA prezidenta, valdes, revīzijas komisijas vēlēšanas, kā arī statūtu grozījumu apstiprināšana.

Līdzšinējā LIVA valde ievēlēta 2014.gadā, un patlaban asociācijas prezidente ir Ilze Kalniņa.