PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

10101.jpeg
Foto: dotshock / 123RF
Ministrija turpina kāpt uz tiem pašiem grābekļiem, uz kuriem kāpa iepriekšējā ministrijas vadība.

Tā par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadības komunikācijas procesu nodrošināšanu izteikusies Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Viņa norādīja, ka pašlaik izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis rīkojas tāpat, kā iepriekš rīkojusies toreizējā nozares ministre Mārīte Seile. I.Vanaga norādīja, ka IZM saviem sociālajiem partneriem patlaban atsakās iedot pedagogu algu reformu reglamentējošo normatīvo aktu grozījumu projektus.

LIZDA ir nosūtījusi oficiālu pieprasījumu IZM, lai ministrija līdz piektdien, 29.aprīlī, paredzētajai darba grupai arodbiedrībai piedāvātu noteikumu projektu, sacīja I.Vanaga.

Viņa uzsvēra, ka arodbiedrībai ir ļoti grūti vērtēt IZM piedāvāto algu reformu modeli tikai pēc pirmdien parādītās prezentācijas, kurā, kā izrādījās, netika parādīti pilnīgi visi modeļa aspekti, piemēram, tas, ka modelī nav iekļauti kultūrizglītības pedagogi, informē ziņu aģentūra LETA.

"Ministrija kāpj uz tiem pašiem grābekļiem ar komunikācijas procesu - atkal manipulē, nedod dokumentus. Mums ir jāgūst pārliecība. Mēs nevaram uz prezentācijas pamata ticēt tam, ka ir tā, kā stāsta ministrija," sacīja I.Vanaga.

Kā ziņots, IZM iecerētā pedagogu algu reforma, kurai spēkā būtu jāstājas jau 1.septembrī, paredz palielināt skolēnu skaitu uz vienu skolotāju. IZM ir aprēķinājusi, ka, īstenojot atalgojuma reformu, zemākā pedagogu algas likme palielināsies par 62%, no 420 eiro kāpjot līdz 680 eiro.

E-klase jau informēja, ka Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Ilze Kalniņa, uzklausot ministrijas piedāvājumu, izteikusies, ka "tiek piedāvāti tie paši vēži, tikai citā kulītē".