PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

9350.jpeg
Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Kanceleja
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome neatbalsta izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles atkārtotu darbu ministra amatā.

Vakar, 9.decembrī, notikušajā padomes sēdē Mārīte Seile nepiedalījās, uz ko arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga norādīja, ka šādi M.Seile paužot savu attieksmi pret nozari.

Kā norādīja Vanaga, ja pirmdien no amata nebūtu atkāpusies Ministru prezidente Laimdota Straujuma, šodien viņa lūgtu padomei balsot par M.Seiles demisijas pieprasījumu.

Izskanēja padomes viedoklis, ka šādam solim būtu bijis jābūt jau agrāk.

Tāpat padomes locekļi pauduši kritiku par vairāku Izglītības un zinātnes ministrijas ierēdņu darbu, tomēr šo jautājumu arodbiedrība apspriedīs nākotnē, informē ziņu aģentūra LETA.

LIZDA ieskatā IZM nepilda iepriekšpieņemtās vienošanās. Trešdien LIZDA padomes sēdē paaugstinātos toņos arodbiedrības vadība pārmeta IZM, ka, neskatoties uz noslēgto vienošanos līdz 7.decembrim arodbiedrībai iesniegt Ministru kabineta noteikumu projektu, kurā tiktu atrunāts veids, kā aprēķināmas pedagogu algas, tas joprojām nav izdarīts.

IZM uz padomes sēdi ieradās ar prezentāciju, kurā tika aprakstīts papildinātais jaunais pedagogu darba samaksas modelis.