PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

9684.jpeg
Foto: Reinis Inkēns / Saeimas Kanceleja
Uzticības kredītu izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) pašlaik dod avansā.

Tā ziņu aģentūrai LETA norādīja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

I.Vanaga skaidroja, ka LIZDA gaidīs K.Šadurska nākamos soļus pedagogu darba samaksas reformu īstenošanā. Viņa skaidroja, ka lielā mērā K.Šadurska sekmes šajā jautājumā iespaidos arī uzticēšanos viņam citos nozares jautājumos.

Ņemot vērā, ka arī līdz šim vairākkārt bija izskanējuši solījumi jau iepriekš iedarbināt jauno pedagogu algu modeli, taču tas vēl arvien nav noticis, I.Vanaga pauda, ka atkārtotas neveiksmes gadījumā tas var ļoti negatīvi atsaukties uz partijas "Vienotība" turpmāko pastāvēšanu.

"Izglītības un zinātnes nozare vairāku gadu garumā ir "Vienotības" pārziņā. Ja šovasar nebūs rezultāta ar atalgojuma reformu, tad tas var ļoti negatīvi atsaukties uz partijas turpmāko pastāvēšanu, panākumiem gaidāmajās vēlēšanās. Uzskatu, ka viņiem tas ir risks," sacīja I.Vanaga.

Arodbiedrības vadītāja uzsvēra - ja K.Šadurskis nepanāks, ka budžetā iezīmētie deviņi miljoni eiro tiks racionāli izlietoti pedagogu atalgojuma situācijas uzlabošanai, tad "viss pārējais arī būs uz jautājuma zīmes".

"Jūnija beigas ir laiks, kad jābūt zināmām visām aktivitātēm. Ja tā nenotiks, tad tas ir katalizators tam, ka pašlaik prognozētajā laikā nebūs ne pirmsskolas pedagogu algu palielinājuma, ne papildu finansējuma augstākajai izglītībai un zinātnei," pauda I.Vanaga.

Viņa solīja - ja līdz jūnijam vēl nekas nebūs panākts, "LIZDA sāks vairāk iespringt".

"Pašlaik K.Šadurskim nevar neko pārmest. To, kas bijis līdz viņa amatā stāšanās brīdim, esam pārrunājuši. Tagad arī par Zinātniskās darbības likumu un Augstskolu likumu viņš runā citādi. Tagad esam devuši uzticību avansā. Atliek tikai gaidīt," norādīja I.Vanaga.