PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

10074.jpeg
Foto: halfpoint / 123RF
Ja sagatavotais piedāvājums pedagogu algu reformai nenesīs gaidīto rezultātu, arodbiedrība varētu atsākt sarunas par iespējamajiem protestiem

Kā pastāstīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga, pirmdien, 25.aprīlī, gaidāmajā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pedagogu algu reformas modeļa prezentācijā LIZDA cer saskatīt tos kritiskos punktus, par kuriem ilgstoši uzturētas diskusijas.

Patlaban LIZDA nav pilnībā apmierināta arī ar valdības rīcības plāna projektu, kurā pašlaik nav ietvertas arodbiedrības prasības, kuras īpaši tika akcentētas arī streika laikā. I.Vanaga skaidroja, ka rīcības plāna projektā trūkst skaidras informācijas par pirmsskolas pedagogu atalgojuma palielināšanu jau līdz ar jaunā gada sākumu, kā arī par finansējuma palielināšanu augstākajai izglītībai un zinātnei, informē ziņu aģentūra LETA.

Kā ziņots, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības valde pieņēma lēmumu 1.maijā rīkot tautas sapulci "Par cienīgu darbu un cienīgu darba samaksu veselam un izglītotam cilvēkam Latvijā".