PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7283.jpeg
Foto: Publicitātes foto
Atzīstot, ka solītais pedagogu algu palielinājums par 10% nav iespējams, jaunā izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile gan joprojām ir cerību pilna. 

Šorīt intervijā Latvijas Radio ministre stāstīja, ka katra ministra pienākums ir aizstāvēt savu nozari, it īpaši budžeta izskatīšanas laikā, jo viņa turpina palikt pie pārliecības, ka pedagogiem ir nepieciešams algu palielinājums. Kamēr gala lēmums nav pieņemts, tikmēr paliek cerība, ka šo jautājumu varēs atrisināt.

"Nezinu, vai budžeta izskatīšanas laikā savus kolēģus ministrus varu saukt par draugiem, lai gan no atsevišķiem ir saņemts atbalsts manos centienos, bet ir arī tādi, kas manu nostāju neaizstāv," stāstīja ministre. Pēc viņas domām ir nepieciešams arī kompromiss.

"Tomēr jāatzīst, ka tas nebūtu godīgi, ja netiktu izpildīts pirmsvēlēšanu solījums, jo modeļa ieviešana dzīvē ar piešķirtajiem līdzekļiem liks palikt zaudētājos vismaz pusei no Latvijā strādājošajiem pedagogiem," pauda M. Seile.

Kā ziņots, pieprasot papildu līdzekļus jaunā pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) valde nolēmusi īstenot pirmo no piespiešanas mehānismiem, vienojoties par pedagogu piketu, kurš pie Saeimas ēkas notiks 11.decembra rītā.