PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9419.jpeg
Foto: EU2015.lv Attēlā: Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.
Izglītības un zinātnes ministrei Mārītei Seilei ir grūti iedomāties, ka, mainoties Ministru prezidenta politiskajai piederībai, viņa varētu palikt amatā. 

M.Seile ziņu aģentūrai LETA norādīja, ka ir skaidri sadzirdējusi Vienotības valdes viedokli, ka viņai nav paredzēta vieta jaunajā valdībā. Tādējādi esot grūti iedomāties, ka, mainoties Ministru prezidenta politiskajai piederībai, varētu notikt izmaiņas arī viedoklī saistībā ar darba turpināšanu izglītības un zinātnes ministra amatā.

M.Seile uzsvēra, ka pašlaik tik svarīgs nav atbalsts viņai personīgi, cik izglītības un zinātnes nozarei kopumā. Atbalstam jābūt ne tikai lozungos, bet arī reālā vēlmē iedziļināties nozares problēmās un meklēt atbilstošus risinājumus. M.Seile pauda nožēlu, ka ļoti bieži dzird tikai vārdus, bet darbi izpaliek.

"Tāpat bija žēl, ka Solvita Āboltiņa Izglītības un zinātnes ministriju līdzās pāris citām ministrijām nosauca par drupaču ministriju," atzina M.Seile. Viņa cer, ka nākamajā valdībā izglītības un zinātnes jomai būs nozīmīga vieta, turklāt nākamajam nozares ministram nepieciešams skaidrs un nepārprotams politiskais atbalsts.

M.Seile cer, ka jaunās valdības apstiprināšana ritēs ļoti raiti. Viņa ir pārliecināta, ka mēneša vilcināšanās nav nākusi par labu ne politiķu, ne arī ierēdņu tēlam, turklāt šis bijis arī slikts un graujošs laiks ticībai politikai un valstij.

Atbildot uz jautājumu par turpmākajām gaitām, M.Seile skaidroja, ka, sākot darbu IZM, zinājusi, ka darba ilglaicīgumam nav garantiju, tomēr aizvadītais gads bijis tik intensīvs, ka nav pieticis laika domāt par plānu "B". M.Seile atklāja, ka darba piedāvājumi ir izskanējuši, tomēr pagaidām viņa nav "izdarījusi soļus turpmākai karjerai".

Līdz jaunās valdības apstiprināšanai vēl ir jāpaveic nopietni darbi, kas neprasa politiskos lēmumus, piemēram, jāpieņem lēmums par Bulduru Dārzkopības vidusskolas nākotni, kā arī jāīsteno postdoktorantūras pētījumu atbalsts.

M.Seile ir pateicīga par viņai līdz šim pausto atbalstu visās ministrijas atbildības jomās, kā arī vecākiem un uzņēmējiem.