PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

12220.jpeg
Šogad mazākajā skolā Latvijā mācās astoņi skolēni, savukārt lielākajā izglītības iestādē skolēnu skaits ir 201 reizi lielāks, proti, 1610 skolēni.

Tā liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) apkopotie dati.

Mazākais skolēnu skaits šogad fiksēts Ozolu sākumskolā Valkas novadā. Sešās sākumskolas klasēs šajā skolā mācās astoņi skolēni. Otrā mazākā skola ir Priekuļu sākumskola, kurā mācās deviņi bērni. Tikpat izglītojamo ir arī Launkalnes sākumskolā.

Desmit mazāko izglītības iestāžu vidū ir septiņas sākumskolas, kā arī trīs pamatskolas, kur deviņās klasēs mācās no 16 līdz 18 skolēniem.

Šogad Latvijā ir 138 tā dēvētās "mazās" skolas, kurās izglītojamo skaits ir mazāk par 70. Vairums no šīm izglītības iestādēm ir pamatskolas - mazāk nekā 70 izglītojamie ir 108 pamatskolās. Trešdaļā jeb 34 no šīm pamatskolām ir no 51 līdz 60 skolēniem, savukārt aptuveni ceturtdaļā - no 61 līdz 70 skolēniem.

"Mazo" skolu vidū ir 26 sākumskolas - aptuveni pusē no tām ir līdz 20 skolēniem.

Taču vēl četras izglītības iestādes "mazo" skolu vidū ir vidusskolas, kur ir 12 klases. Vienā no šādām vidusskolām ir mazāk nekā 30 skolēni - mazākā vidusskola ar 25 skolēniem ir Istras vidusskola Ludzas novadā. Vēl trīs "mazās" vidusskolas iekļaujas kategorijā ar 61-70 skolēniem.

Pretēja situācija ir "lielajās" skolās, kur skolēnu skaits ir lielāks nekā 1200 skolēni. Šāds skolēnu skaits ir deviņās izglītības iestādēs, kas pamatā atrodas Rīgā un Pierīgā, informē aģentūra LETA.

Skolēniem bagātākā izglītības iestāde šajā mācību gadā ir Rīgas Klasiskā ģimnāzija, kurā mācās 1610 skolēni. Tālāk skolēnu skaita ziņā seko Rīgas Zolitūdes ģimnāzija ar 1466 skolēniem, bet trešā lielākā skola Latvijā ir Ādažu vidusskola, kurā mācās 1441 skolēns.