PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

9119.jpeg
Foto: EU2015.lv Attēlā: Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.
Pedagogu darba samaksas jauno modeli papildinot ar iesniegtajiem priekšlikumiem, modeļa ieviešanai nepieciešamais finansējums palielināsies. 

Par to pārliecināta ir izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Kā šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē norādīja M.Seile, patlaban Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) gatavo jaunu modeļa redakciju, ko paredz Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas darba grupā panāktā vienošanās.

M.Seile uzsvēra, ka līdz šim modelim nepieciešamā paredzētā summa pieaugs, piemēram, atjaunojot 10% piemaksu valsts ģimnāzijām.

"IZM ir gatava pievienot visus ierosinājumus, kas prasa papildu naudu," sacīja M.Seile, uzsverot, ka tam tomēr ir nepieciešama saruna ar Finanšu ministriju.

Ministre norādīja, ka, ja ievieš kaut daļu no priekšlikumiem, modelim nepieciešamā summa noteikti būs lielāka par pašlaik nepieciešamajiem 10 miljoniem eiro nākamajam gadam un 30 miljoniem eiro turpmākajos gados.

M.Seile uzsvēra, ka līdz šim nav dzirdējusi "fiksētu skaitli, kas garantēts ministrijai", līdz ar to ministrei nav saprotams, cik liels naudas apjoms būs pieejams.

Pagaidām vēl nav notikusi saruna ar Finanšu ministriju, lai pārrunātu iespēju papildināt modeli ar jauniem ierosinājumiem. M.Seile sacīja, ka tikšanās ar šīs ministrijas pārstāvjiem, kā arī L.Straujumu paredzēta rīt, 14.oktobrī.

Ņemot vērā, ka minētā darba grupa bija L.Straujumas iniciēta, izglītības ministre no premjeres sagaida "gala akceptu par to, ko ieviešam un ko ne". M.Seile uzsvēra, ka tas ir budžeta jautājums. Viņa arī skaidroja, ka joprojām jautājums par pirmsskolas pedagogiem nav pavirzījies uz priekšu. "Ir dilemma - ja mēs vēlamies, lai viņi saņem tādu pašu naudu kā vidusskolas, tad tur nepieciešams finanšu palielinājums. Diskusija nav pavirzījusies uz priekšu," sacīja M.Seile.