PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

5783.jpeg
Foto: 123RF Stock Photo
Nākamgad nevajadzētu būt problēmām ar atbalstu skolotāju sagatavošanas programmām, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem atzina izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Otrdien Ministru kabinets uzklausīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto informatīvo ziņojumu "Par skolotāju sagatavošanas programmas atbalstu", kurā norādīts uz nepieciešamību pēc valsts atbalsta, lai garantētu speciālistu nonākšanu skolās. Kā vienu no veiksmīgiem piemēriem jauno skolotāju piesaistei skolās IZM minēja nodibinājumu "Iespējamā misija", kas iepriekš paziņoja, ka tam programmas turpināšanai trūkst aptuveni 93 000 eiro.

Valdība atbalstīja IZM priekšlikumu veikt publiskā iepirkuma procedūru līdz 93 500 eiro apmērā, lai sniegtu atbalstu skolotāju sagatavošanā programmai. Pēc K.Šadurska teiktā, Ministru kabinets nevar piešķirt līdzekļus vienai nevalstiskajai organizācijai, līdz ar to visai īsā laikā plānots rīkot iepirkuma konkursu, kurā varēs piedalīties ne tikai "Iespējamā misija", bet arī citi pretendenti. Plānots, ka iepirkums tiks īstenots līdz šī gada beigām, informē aģentūra LETA.

Tajā pašā laikā ministrs uzvēra, ka tiek domāts par ilgtermiņa risinājumu pedagogu piesaistes problēmai. "Valsts izglītības sistēmas ietvaros gaidāms nopietns darbs ar augstskolām, kas sagatavo pedagogus. Esmu pārliecināts, ka nākamgad šādas asas problēmas vairs nebūs," pauda K.Šadurskis.