PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

12288.jpeg
Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Kanceleja
Jaunā mācību satura izvērtēšanā iesaistoties visām pusēm, tā ieviešanas procesā tiks sperts mazāk nepareizu soļu, pārliecināts izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Šodien praktiskā konferencē "Jaunais vidējās izglītības modelis - tilts uz mūžizglītību un ilgtspēju?" K.Šadurskis sacīja, ka, izstrādājot un ieviešot jauno mācību saturu, jāsaprot, ka izglītībā ikviens ir kā darītājs, tā arī patērētājs, turklāt izglītības sistēmā neesot iespējams izdalīt galveno punktu, jo prioritārs esot viss.

K.Šadurskis uzsvēra, ka darbs pie jaunā mācību satura sākts apņēmīgi, saprotot, ka patlaban ir radusies iespēja, lai jau no nākamā gada sāktu pakāpeniski ieviest pārdomātu un kvalitatīvu mācību saturu.

Ministrs apzinās, ka, visticamāk, būs kļūdas, taču viņš pauda cerību, ka, visiem iesaistoties, izdosies tās pieļaut pēc iespējas mazāk, informē aģentūra LETA.

"Ja būs iesaiste no visiem, tad mazāk spersim soļu nepareizā virzienā," teica politiķis.

Kā ziņots, jauno mācību saturu plānots sākt pakāpeniski ieviest no nākamā gada septembra. Patlaban jaunā mācību satura projekts ir nodots sabiedriskai apspriešanai, kurā ikviens var iesaistītie līdz nākamā gada februārim.

Jaunais mācību saturs pieejams interneta vietnē Skola2030.