PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

7939.jpeg
Foto: Valsts Kanceleja
Ministru prezidente Laimdota Straujuma, šodien viesojoties Rīgas Ukraiņu vidusskolā, ar tās audzēkņiem dalījusies iespaidos par Ukrainā pieredzēto.

Viņa stāstījusi, ka sajūtas, nedēļas nogalē apmeklējot Maidana laukumu, esot atgādinājušas Atmodas laiku Latvijā. Arī Ukrainā bijusi jūtama liela tautas vienotība. "Bet reizē bija nomācoši, jo tik daudz cilvēku dzīves ir izdzēstas, valstī turpinās vardarbība, mierīgie iedzīvotāji turpina mirt. Kā tas ir iespējams, ka 21.gadsimtā Eiropā tiek vardarbīgi kādai valstij atņemta daļa tās teritorijas, kādas intereses ir tam pamatā, kāda varaskāre?" emocijās dalījusies premjerministre.

Ministru prezidente skolas audzēkņus uzslavējusi par latviešu valodas prasmi un interesi vienlaikus izkopt arī ukraiņu valodu un kultūru. Audzēkņi arī aicināti izkopt savus talantus un izvēlēties savu nākamo profesiju, izvirzīt savai dzīvei mērķi un tam sekot par spīti grūtībām. "Ja tev ir mērķis, tad vairs nešaubies, ej uz priekšu un dari! Viegli nebūs, bet lai tas tevi nebaida," teikusi valdības vadītāja, informē ziņu aģentūra LETA.

Vizītes laikā īpaši uzrunāti arī jaunieši, kuru ģimenes Latvijā ieradušās no Ukrainas konflikta rajoniem. Viņa tiem atgādinājusi, ka Latvijā viņi var justies droši.