PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

7855.jpeg
Foto: Valsts Kanceleja / Attēlā: Ministru prezidente Laimdota Straujuma
Šodien, 6.februārī, Ministru prezidente Laimdota Straujuma Vecpiebalgas vidusskolā tikās ar vairāku Vidzemes skolu pārstāvjiem.

Tikšanās laikā Ministru prezidente vēlas runāt par izglītības jomas jautājumiem, īpaši skolotāju algu reformas modeli, diskusijā piedalīsies pārstāvji no Smiltenes, Gulbenes, Apes, Valmieras, Limbažu, Vecpiebalgas.

Ministru prezidente vēlējās atklātu diskusiju, neslēpjot dažādus uzskatus par Izglītības ministrijas piedāvāto skolotāju algu modeli, informē Aiva Rozenberga, Ministru prezidentes preses sekretāre.

Diskusijas mērķis bija, uzklausot dažādus viedokļus, kopā rast labāko risinājumu skolotāju algu modelim nolūkā garantēt kvalitatīvu izglītību bērniem un cieņu pret skolotāja darbu.

“Es gribu ticēt, ka Latvijā, kopā strādājot, mēs spēsim atrast vienu kopīgu risinājumu. Ja mums nebūs kvalitatīvas izglītības, neredzu, ka mums būs konkurētspēja, izaugsme. Tautsaimniecība var atnest resursus, lai mēs varētu veidot arī sociālo budžetu, lai mēs varētu arī apmaksāt valsts darbinieku darbu," diskusijas iesākumā teica Ministru prezidente.

Diskusijā tika apspriesta nevienlīdzība starp skolām un tās cēloņi, pārrunāta pašvaldību loma, amatu vienību skaits skolās, kontaktstundu skaits un izcenojums par stundu, kā arī sociālekonomiskie apstākļi dažādos Latvijas novados, kas iespaido situāciju skolās.

Diskusijas dalībnieki ar Ministru prezidenti vienojās turpināt aktīvu dialogu, izveidojot Vidzemes skolu kopīgus ierosinājumus par skolotāju algu modeli un nosūtot Izglītības ministrijai un LIZDA priekšlikumus līdz š.g. februāra vidum.

L.Straujuma apliecināja, ka turpinās sarunas arī ar citu reģionu skolām, kā arī regulāri ar pašu Izglītības ministriju.

Savukārt uzrunājot Vecpiebalgas vidusskolas skolēnus, L.Straujuma aicināja noticēt sev un savām iespējām kļūt par visdažādāko profesiju pārstāvjiem, tajā skaitā par Ministru prezidentu. "Ticiet sev! Jūs noteikti kļūsiet par labiem cilvēkiem, kļūsiet par ārstiem, skolotājiem, arī kāds no jums noteikti kļūs par Ministru prezidentu. Paldies, ka jūs nesat tālāk Piebalgas kultūras garu, kas Latvijai jau devis tik daudz kultūras darbinieku," sacīja L.Straujuma.