PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

9161.jpeg
Foto: antikainen / 123RF
Degušajā Juglas skolā jau pašreiz atgriezušās pirmsskolas grupas, bet no 2016.gada janvāra mācības skolā varēs atsākt visi audzēkņi.

Tā Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas sēdē pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

Pirmsskolas grupas darbojas ēkas korpusā, kuru ugunsgrēks nebija skāris. Par aktuālo situāciju par atgriešanos skolas telpās no janvāra jau ir informēta skolas vadība un audzēkņu vecāki, pastāstīja O. Burovs.

Departamenta speciālisti arī pastāstīja, ka ēkas pārsegumi un nesošās konstrukcijas ugunsgrēkā necieta, tādēļ neesot pamata bažām par ēkas turpmāko drošību. Ir veikta arī tās tehniskā apsekošana.

Deputāti šodien arī vienojās piešķirt 163 900 eiro ārkārtas situācijas novēršanas darbiem degušajā Juglas vidusskolā no rezerves fonda līdzekļiem. O. Burovs pastāstīja, ka skolā tiks veikta elektroinstalācijas, ventilācijas sistēmas sakārtošana, jumta remontdarbi un tiks veikta telpu sakārtošana.

Tehniskajā atzinumā norādīts, ka pēc ugunsgrēka likvidēšanas atsevišķas jumta nesošās un nenesošās konstrukcijas bija avārijas stāvoklī - nepieciešams steidzami organizēt avārijas stāvokļa likvidēšanas darbus, lai pasargātu ēku un tās konstrukcijas no turpmākiem bojājumiem un varētu atjaunot ēkas drošu ekspluatāciju.

Pilnībā jumta konstrukcijas sagrautas apmēram 100 kvadrātmetru platībā. Uz koka balstu, atgāžņu, siju, mūrlatu un nesošajām konstrukcijām novērojama apogļošanās, kas izveidojusies, koksnei degot, un nav pieļaujama turpmākai ekspluatācijai apmēram 400 kvadrātmetru platībā.

Pašreiz turpinās arī izmeklēšana saistībā ar būvnieku, kas ugunsgrēka izcelšanās brīdī remontēja jumtu, vainas nelaimē noskaidrošanu. O. Burovs sacīja, ka, pēc pašreiz noskaidrotā, būvnieki - "Rīgas serviss" - visticamāk, ugunsgrēka izcelsmē tomēr nav bijuši vainīgi. Taču izmeklēšanai jānoslēdzas trīs nedēļu laikā, kad būs zināmi skaidrāki rezultāti.

Juglas skolas ēka nebija apdrošināta, taču apdrošināti bija "Rīgas servisa" veiktie būvdarbi, jau iepriekš pastāstīja Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte. Pēc negadījuma izmeklēšanas procedūras tiks noskaidrots, vai un cik lielā apmērā apdrošinātājiem būs jāsedz zaudējumi, kas ēkai nodarīti ugunsgrēka rezultātā, informē ziņu aģentūra LETA.