PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

9735.jpeg
Foto: lightpoet / 123RF
Nacionālajā jauno profesionāļu konkursā grafiskā dizainera profesijā labākos rezultātus uzrādījušas Rīgas Valsts tehnikuma (RVT) audzēknes. 

Pirmo vietu un otro vietu ieguva attiecīgi Katrīna Elizabete Sīle un Rasa Olekša. Konkursu sadarbībā ar RVT rīkoja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA).

Pēc iegūto punktu skaita divās vērtēšanas kritēriju grupās - radošie/ mākslinieciskie un tehniskie kritēriji - trešo vietu vienpadsmit dalībnieku konkurencē izcīnīja Toms Dreiblats no Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas. Vērtēšanas komisija īpaši uzteica konkursantus, kas uzrādījuši vislabākos rezultātus pēc radošajiem/ mākslinieciskajiem kritērijiem - Aneti Aizbalti no Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola”, Katrīnu Elizabeti Sīli no RVT un Artūru Jeršovu no Ogres tehnikuma.

Līdzās konkursa laureātiem komisija ir ieteikusi VIAA iekļaut arī šos konkursantus starp potenciālajiem kandidātiem, kas turpinās gatavoties dalībai starptautiskajā profesionālās meistarības konkursā EuroSkills 2016, kas šī gada decembrī notiks Gēteborgā, Zviedrijā.

Konkursa uzdevumi ietvēra projekta ieceres izstrādāšanu un vizualizēšanu digitālā formātā, tās materializēšanu izdrukā un telpiskā maketā, kā arī dažāda veida digitālo attēlu izveidi, apstrādi, stilizēšanu un pielāgošanu projekta vajadzībām.

Jauno grafisko dizaineru konkurss norisinājās no 22.marta līdz 23.martam RVT telpās. Savas zināšanas un prasmes konkursā apliecināja arī audzēkņi no Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma, informē VIAA pārstāve Kristīne Keiča.

Konkursu VIAA rīkoja, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, popularizētu poligrāfijas, izdevējdarbības un datordizaina nozares profesijas, kā arī veicinātu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.