PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Noslēdzies Eiropas čempionāts jauniešiem 100 lauciņu dambretē
Noslēdzies Eiropas čempionāts jauniešiem 100 lauciņu dambretē
Foto: Latvijas Dambretes Federācija
Ar trīs godalgām latviešiem noslēdzies 21. Eiropas jauniešu čempionāts 100 lauciņu dambretē, informē Latvijas Dambretes Federācija.

U-19 grupā meitenēm Latvijas dambretiste Jeļena Česnokova izcīnīja sudraba medaļu, tikai par vienu punktu piekāpjoties Baltkrievijas sportistei, bet U-19 grupā zēniem Gunārs Gribuška izcīnīja bronzas medaļu.

Atgādinām, ka 2018.gadā gan Česnokova, gan Gribuška Eiropas jauniešu čempionātā izcīnīja zelta medaļas. Abu sportistu trenere ir Latvijas dambretes lielmeistare Zoja Golubeva, kura par pasaules čempioni dambretē ir kļuvusi 16 reizes.

U-13 grupā pirmo reizi Eiropas sudrabu ieguva Latvijas jaunais dambretists Klāvs Norenbergs. U-13 zēnu grupā par titulu cīnījās rekordliels skaits dalībnieku – 34 jaunie dambretisti no 11 valstīm. Norenberga treneris ir Kārlis Ozols, kura audzēkņi jau vairākus gadus ir starp medaļniekiem sacensībās gan Latvijas, gan starptautiskā mērogā.

Eiropas čempionāta pamatturnīrs norisinājās deviņās kārtās. Pēc pamatturnīra beigām 8. un 9.augustā tiks aizvadīti turnīri ar samazinātu laika kontroli - Eiropas čempionāti jauniešiem "Ātrajā dambretē" un "Ātrspēlē”.