PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Noslēgsies XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku notikums "Saulesvija"
Noslēgsies XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku notikums "Saulesvija"
Foto: Salaspils Kultūras nams
Šodien, 29.jūlijā, noslēgsies XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku notikums "Saulesvija".

Organizatori informē, ka plānots, ka šodien tiks dokumentēts, kā Rīgā ieripo svētku auto, svētku organizatori un visu projektu mākslinieciskā grupa noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, tādējādi noslēdzot citādo svētku gājienu - svētku dalībnieku satikšanos visās Latvijas pašvaldībās.

Ceļš "Saulesvija" veidots kā klātienes mirkļu un video fiksējums norisēs, kurā nepilnas stundas garumā ikvienā pašvaldībā īpašais Svētku vēstnesis kopā ar atraktīvu ceļotāju-sveicinātāju nodod svētku organizatoru pateicības un dāvanas ikvienam, kurš gatavojās XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, apguva svētku repertuāru, veidoja video sveicienus un video priekšnesumus, piedalījās videoklipu filmēšanā.

Pašvaldības sagaidīja svētku auto, pulcējušies nelielās grupiņās sava kolektīva ietvaros un ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus, daļa pašvaldību bija sarūpējušas šai dienai un stundai īpašus pārsteigumus un pateicības skolēniem un kolektīvu vadītājiem.

Svētku kopējo programmu veidoja 15 dažādas norises kora dziedāšanā, vokālajā mūzikā, instrumentālajā mūzikā, dejā, vizuālajā un vizuāli plastiskajā mākslā, folklorā.

Jebkurā svētku norisē dalībnieku skaits ir no viena līdz tajā brīdī valstī atļautajam skaitam, nenotiek plaša pulcēšanās, nav plānoti centralizēti mēģinājumi un garš mēģinājumu process. Norises tika iemūžinātas videoierakstos. Visi videomateriāli tiks nodoti Rakstniecības un mūzikas muzejam topošās Dziesmu un deju svētku ekspozīcijas vajadzībām.