PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

8611.jpeg
Foto: halfpoint /123RF
Šodien plkst.15 Izglītības un zinātnes ministrijā notiks jaunā pedagogu darba samaksas modeļa saskaņošanas sanāksme.

Tajā piedalīsies ministrijas pārstāvji, kā arī sadarbības un sociālie partneri, informē ziņu aģentūra LETA.

Jauno pedagogu darba samaksas modeli valdība varētu izskatīt 16.jūnija sēdē, aģentūra uzzināja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībā (LIZDA).

Līdz tam ir paredzētas pēdējās saskaņošanas sanāksmes.

E-klase jau informēja, ka IZM rosina jauno pedagogu darba samaksas modeli ieviest tikai nākamajā gadā, turklāt divos atsevišķos posmos.

IZM joprojām turpina konsultācijas ar partneriem, un jūnija sākumā paredzēts Ministru kabinetā iesniegt apstiprināšanai normatīvo aktu paketi jaunā modeļa ieviešanai. Tomēr ieviešana netiek plānota šogad, kā bija paredzēts, bet gan nākamgad.

Modeļa ieviešana valsts profesionālās izglītības iestādēs varētu notikt jau 1.janvārī, bet pašvaldību un privātajās vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs modeļa ieviešana notiktu tikai ar 2016.gada 1.septembri.

Pedagogu atalgojuma jaunā modeļa ieviešanai valsts budžetā gadā papildus ir nepieciešami 31,43 miljoni eiro, 2016.gada četriem mēnešiem - 10,48 miljoni eiro, lai novērstu pašreizējo pedagogu atalgojuma nevienlīdzību un palielinātu nepieciešamo atbalstu skolēniem.

Gan Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, gan Latvijas Izglītības vadītāju asociācija, gan arī citi sadarbības partneri, norādot uz izstrādātā modeļa nepilnībām, iestājās par to, ka modeli ieviest šogad nedrīkst, piedāvājot tā ieviešanu pārcelt uz nākamo gadu.