PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

6046.jpeg
Foto: E-klase
Šodien plkst.11 O.Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā notiks Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rīkotā konference "Mācīšanas brīvība iedvesmo pedagogus".

Konferences pirmajā daļā notiks LIZDA veiktā pētījuma "Pedagogu darba tiesības izglītības iestādēs" rezultātu prezentācija. Žurnālista Anša Bogustova vadītajā paneļdiskusijā tiks apskatīti priekšlikumi par pedagogu tiesību aizstāvību pilnveidošanu valsts, pašvaldību un izglītības iestādes līmenī. Diskusijā piedalīsies pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, Latvijas Republikas Tiesībsarga biroja, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas izglītības vadītāju asociācijas, Latvijas vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv".

Konferences otrajā daļā notiks konkursa "Pedagogam draudzīgākā izglītības iestāde 2017", apbalvošanas ceremonija, kurā tiks pasniegtas goda plāksnes labākajām izglītības iestādēm, kurās tiek nodrošināti cienīgi darba apstākļi pedagogiem.

LIZDA konkursa mērķis ir veidot darba devēju lielāku izpratni par cienīgiem darba apstākļiem pedagogiem un veicināt darba vides pilnveidi, lai tā kvalitatīvi nodrošinātu pedagogu profesionālo darbību un apmierinātu sabiedrības vajadzības pēc kvalitatīvas izglītības, informē aģentūra LETA.

Konference veltīta Pasaules Skolotāju dienai, kuras laikā UNESCO un Pasaules Izglītības darbinieku arodbiedrība šogad akcentē to, ka pārmērīga iejaukšanās ikdienas darbā apdraud skolotāju un akadēmiskā personāla profesionālo autonomiju un mācīšanas brīvību. Tiek uzsvērts, ka valdībai un darba devējiem ir pienākums nodrošināt, ka skolotāji un akadēmiskais personāls tiek cienīts un tiek respektēta viņu profesionālā brīvība.

LIZDA pētījuma prezentāciju un ekspertu diskusiju būs iespējams vērot video tiešraidē no plkst.11.00, un tā būs pieejama mājaslapā.