PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

blur-books-close-up-159866.jpg
Foto: Pexels
Šodien apbalvoti akcijas "Latviešu valodas kvalitāte periodiskajā presē" laureāti un nacionālo laikrakstu kategorijā apbalvojumu saņēmusi "Latvijas Avīze".

Valsts valodas centra (VVC) pārstāvis Kārlis Bitenieks informēja, ka apbalvojumu kā laureāti no reģionālajiem laikrakstiem saņēma "Alūksnes Ziņas", "Dzirkstele", "Kursas Laiks" un "Zemgales Ziņas".

No specializētajiem izdevumiem akcijā uzvarēja "Būvinženieris" un "Domuzīme", savukārt no žurnāliem, kas iznāk retāk nekā reizi nedēļā - "Ilustrētā Pasaules Vēsture", "Ilustrētā Zinātne" un "Leģendas", informē aģentūra LETA.

Šodien VVC notika laureātu svinīgā apbalvošana, kurā piedalījās iestādes direktors Māris Baltiņš, Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Juris Jurašs (JKP) un Latvijas Preses izdevēju asociācijas izpilddirektors Guntars Līcis, ar apsveikuma uzrunām un atzinības rakstiem sveicot periodiskās preses izdevumus, kuros lietota kvalitatīva latviešu valoda.

Šogad akcijā piedalījās 21 preses izdevums. Katrs no laureātiem saņēma tiesības izmantot zīmolu "Laba valoda", norāda K. Bitenieks.