PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

rsu.jpg
Foto: RSU / RSU
17. maijā no plkst.14.00 līdz 19.00 Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sporta kompleksā Krišjāņa Barona ielā 116A, norisināsies pasākums “Zinošs un drošs”, kurā vienkāršā un interaktīvā veidā bērniem un viņu vecākiem būs iespēja smelties padomus, kā izvairīties no traumām un kā rīkoties neatliekamās situācijās.

Latvija bērnu traumatisma ziņā ieņem vienu no pirmajām vietām Eiropā. Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka visbiežāk bērni gūst traumas mājās, skolā un pirmsskolas izglītības iestādē. Bieži traumas tiek iegūtas vietās, kur notiek pārvietošanās ar transportlīdzekļiem (ceļi, stāvlaukumi un skeitparki), kā arī atpūšoties brīvā dabā. Biežākie ievainojumi ir lūzumi, sasitumi un zilumi. Liela daļa no negadījumiem ir arī apdegumi, applaucējumi un saindēšanās.

Astoņu interaktīvu staciju ietvaros uzmanība tiks vērsta uz drošības pasākumiem, atpūšoties pie ūdeņiem vai uguns tuvumā, pavadot laiku uz ielas, pastaigājoties brīvā dabā vai vienkārši esot mājās, kā arī sportojot. Tiks atgādināts, kā pareizi izsaukt neatliekamo medicīnisko palīdzību, neapjukt krīzes situācijās un paziņot dispečeram visu nepieciešamo informāciju. Tāpat pasākuma apmeklētajiem būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus ārstiem un pilnveidot iemaņas neatliekamās situācijās.

Pasākumu rīko Latvijas Pediatru asociācija, Bērnu klīniskās universitātes slimnīca, RSU Pediatrijas studentu zinātniskais pulciņš un Rīgas domes Labklājības departaments.