PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

10506.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Sagaidot 5. oktobri - Pasaules Skolotāju dienu, aicinām ikvienu atcerēties savu skolas laiku un to cilvēku, kurš ar savu darbu un vārdu  ir iedvesmojis.

Aicinām atcerēties tos, kuri ir Skolotāji visplašākajā šī jēdziena nozīmē. Lai stāsts par vienu skolotāju, ir pateicība visiem pedagogiem par misijas apziņu un sabiedrības virzību.

“Mans ķīmijas skolotājs Roberts Akermanis strādāja Liepājas 5.vidusskolā no 1953. līdz 1993. gadam. Iemācījāmies ne tikai, kā atšķirt vielas. Tā bija arī darba, mērķtiecības un aizrautības mācīšanās. Lai saprastu un apgūtu mācību vielu, bija vien jābūt uzmanīgam un jāizdara uzdotais. Skolotājs bija arī lielisks klases audzinātājs – ekskursijas un pasākumi bija neaizmirstami,” atceras kāds skolēns, informē Liepājas Novada  fonda valdes priekšsēdētāja Aiga Jaunskalže.

Liepājas Novada  fonds sadarbībā ar LR Kultūras ministriju un Kurzemes NVO atbalsta centru   aicina iesūtīt stāstus par izciliem un iedvesmojošiem dažādu laiku Kurzemes novadu skolotājiem, kuri ir ietekmējuši savu skolēnu izaugsmi un veicinājuši apkaimes attīstību. Aprakstā jānorāda skolotāja vārds un uzvārds, skola un laiks, kurā viņš ir strādājis vai strādā vēl joprojām. Pastāstiet, kā tieši Skolotājs Jūs iedvesmoja, ko mācīja, kā mācīja, kāpēc viņa veikums ir nozīmīgs.

Stāsta apjomam nav ierobežojuma. Apraksti par nosauktajiem Skolotājiem tiks apkopoti brošūrā un ar šo informāciju tiks papildināta elektroniskās enciklopēdijas sadaļa par Latvijas pedagogiem.

Līdz 5. oktobrim stāstus gaidīsim elektroniski e-pastā [email protected] vai pa pastu Liepājas Novada fonds, Uliha 18 – 5, Liepāja LV – 3401.

25. novembrī Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolā iedvesmas sarunu mozaīku „Kur-zeme iedvesmo” veidos 10 stāsti par skolotājiem, mūzika, māksla un dzeja. Tiks atvērta grāmata par leģendāro Liepājas ķīmijas skolotāju Robertu Akermani. Sagaidot Latvijas 100gadi, stāstus par skolotāju sniegto iedvesmu stāstīsim arī citos Kurzemes novados.

Papildus informācija pa telefonu 26808351 - Aiga Jaunskalže vai e-pastu [email protected]