PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

10681.jpeg
Foto: otnaydur / 123RF
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) ir sākusi parakstu vākšanu par pāri palikušo 1,7 miljonu eiro saglabāšanu izglītības nozarē. 

Tāpat paraksti tiek vākti par disciplinārlietas ierosināšanu Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), informē Juris Aksels Cīrulis, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības Sabiedrisko attiecību speciālists.

Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) atgādina, ka arodbiedrības streika rezultātā valsts budžeta likumā tika rezervēti 9 milj. EUR pedagogu darba samaksas reformas ieviešanai 2016.gada četriem mēnešiem (septembris-decembris). 2016.gada 29.septembra ārkārtas Ministru kabineta sēdē tika izskatīts jautājums "Par mērķdotāciju sadalījumu pašvaldībām - pašvaldību izglītības iestādēm 2016.gadam", kad finansējuma sadalījumā no 9 milj. EUR netika sadalīt aptuveni 1,7 milj. EUR, jo rīkojuma projektā šī mērķdotācijas daļa bija paredzēta neatbilstošam mērķim - internātskolu uzturēšanas izdevumiem. Tā kā iepriekš iedalītie 9 milj. EUR bija paredzēti pedagogu atalgojuma reformai, arodbiedrība uzskata, ka no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) puses tika pieļauts nopietns pārkāpums finansējuma aprēķinos un sadalē, kā arī LIZDA, pedagogi un sabiedrība kopumā tika maldināti un daļai pedagogu tika liegta iespēja saņemt augstāku atalgojumu no 2016.gada 1.septembra.

Pamatojoties uz augstāk minēto un LIZDA Padomes ārkārtas lēmumu arodbiedrība ir uzsākusi parakstu vākšanu, kurā līdz 2016.gada 27.oktobrim aicina visus izglītības iestādēs strādājošos parakstīties, lai:

- valsts budžetā apstiprinātie, bet nesadalītie 1,7 milj. EUR tiktu piešķirti paredzētajam mērķim - pedagogu darba samaksas paaugstināšanai 2016.gadā;

- tiktu ierosināta disciplinārlieta attiecībā uz pieļauto pārkāpumu Izglītības un zinātnes ministrijā, pamatojoties uz Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumu.

Savāktie paraksti tiks iesniegti Ministru prezidentam M.Kučinskim 2016.gada 1.novembrī.

Parakstu vākšanas lapas elektroniskā versija