PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

9421.jpeg
Foto: Juris Vīgulis, Saeimas Kanceleja
Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis līdz šim parādījis spēju izglītības jautājumu risināšanu organizēt ātri un kvalitatīvi.

Tā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa izvirzīto Ministru prezidenta amata kandidātu vērtē Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

I.Vanaga pašlaik nevarēja prognozēt, kādas varētu būt M.Kučinska vadītās valdības sekmes, tomēr viņa uzsvēra, ka M.Kučisnka vadītajā Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijā ar izglītību un zinātni saistīto jautājumu risināšanas organizēšana notika ātri un kvalitatīvi, informē ziņu aģentūra LETA.

Analizējot M.Kučinska iepriekš pausto viedokli par pedagogu darba samaksas jauno modeli, I.Vanaga norādīja, ka tas kopumā sakrīt ar LIZDA nostāju, tādēļ viņa cer, ka arī šis jautājums būs viens no jaunās valdības un tās vadītāja darba prioritātēm.

LIZDA vēlētos sagaidīt atklātu un konstruktīvu valdības sadarbību ar sociālajiem partneriem, jo līdz šim notikušo sadarbību "nepavisam nevarētu par tādu saukt".

I.Vanaga uzskata, ka, mainoties Ministru prezidenta politiskajai piederībai, situācija izglītības un zinātnes jomā uzlabosies, jo līdz šim galvenās personas, kas bija iesaistītas minēto problēmsfēru risināšanā, pārstāvēja vienu politisko spēku, kas pat iekšēji nav spējis vienoties par pieņemamajiem lēmumiem.