PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

8888.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Rīgas domes Satiksmes departaments, sākoties jaunajam mācību gadam, atjaunos ātruma ierobežojumus - 30 kilometri stundā - pie izglītības iestādēm.

Autovadītāji aicināti būt īpaši uzmanīgi pēdējās augusta nedēļās, kā arī ar izpratni izturēties pret bērniem, kuri pēc vasaras brīvlaika atgriezušies pilsētā un, iespējams, piemirsuši par Ceļu satiksmes noteikumiem un drošību uz ielām, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.  

Autovadītāji aicināti ātrumu samazināt īpaši tajās vietās, kur bērni un jaunieši pulcējas visbiežāk. Tāpat autovadītājiem jārēķinās ar lielāku gājēju, tostarp bērnu, plūsmu, kas var būt neprognozējama, un satiksmes plūsmu nekā vasaras periodā, informē ziņu aģentūra Leta.

No 24.augusta Rīgas maģistrālajās ielās pie galvaspilsētas robežas tiks uzstādītas informatīvas plāksnes ar ieteicamo braukšanas ātrumu mācību iestāžu tuvumā.

Kopumā Rīgā vairāk nekā pie 100 izglītības un pirmsskolas izglītības iestādēm uzstādītas ceļa zīmes ar transportlīdzekļu ātruma ierobežojumu 30 kilometri stundā.