PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

10961.jpeg
Foto: IZM, Publicitātes foto.
14. decembrī notika seminārs Rīgas reģiona pieaugušo izglītības darbiniekiem “Eiropas virtuālā platforma pieaugušo izglītībai – EPALE”.

Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) notikušo semināru atklāja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, kurš pasniedza Atzinības rakstus labākajiem pieaugušo izglītības realizētājiem. Par nozīmīgu ieguldījumu izglītības jomā tika apbalvots Zemgales reģiona “Kompetenču attīstības centrs” un biedrība “Izglītības iniciatīvu centrs”.

“Jau šodien cilvēkiem saikne ar izglītības iestādi jāsaglabā ne tikai dažus gadus, bet mūža garumā, jo tikai tā varam būt pārliecināti par savu zināšanu aktualitāti,” pasniedzot Atzinības rakstus, teica K.Šadurskis. “Nākotnē mums būs vajadzīgas prasmes, par kurām šodien vēl nenojaušam, un tās būs nepieciešamas profesijās, kuru nosaukumus vēl neesam dzirdējuši. Mūsdienu pieaugušajiem jāmācās būs vienmēr.”

Saņemot Atzinības rakstu, Izglītības iniciatīvu centra direktore Daiga Zaķe pievērsa uzmanību faktam, ka centra mājvieta ir Jēkabpils, kas ļauj īstenot izglītības programmas ārpus pilsētām, nelielās apdzīvotās vietās, kuru iedzīvotājiem citādi nebūtu iespēju pašiem izbraukāt uz tuvāko pilsētu vai Rīgu, lai apgūtu tālākizglītības programmas vai piedalītos interešu izglītībā.

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs Jelgavā veiksmīgi darbojas jau 20 gadus un, lai arī mainījušies izglītības iestādes nosaukumi, centra attīstības stratēģija vienmēr tiek saskaņota ar pilsētas un reģiona attīstības plānošanas dokumentiem, izstrādājot aktuālus izglītības piedāvājumus dažādu sociālo grupu atbalstam. Kompetenču attīstības centram piešķirto Atzinības rakstu saņēma centra direktore Sarmīte Vīksna.

Semināra turpinājumā Silvija Kārkliņa – IZM Erasmus+ projekta “EPALE – nacionālā atbalsta sistēma” vadītāja – apkopoja gadu ilgušā projekta aktivitātes un iepazīstināja ar Latvijas izglītības darbinieku dalību Eiropas valstu virtuālajā pieaugušo izglītības platformā EPALE. S.Kārkliņa atzina, ka viens no galvenajiem jautājumiem, kuru šī gada laikā aktualizēja ar EPALE saistītais projekts, bija pieaugušo neformālās izglītības kvalitāte. Sīkāk par šo tēmu semināra noslēgumā runāja Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja Inita Juhņēviča.

Seminārs “Eiropas virtuālā platforma pieaugušo izglītībai – EPALE” notika IZM Erasmus + projekta “Eiropas virtuālā platforma pieaugušo izglītībai (EPALE)” ietvaros, informē IZM un Eiropas Komisijas pieaugušo izglītības projektu komunikācijas koordinatore Daina Jāņkalne.