PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Piedāvā stipendijas Starptautiskās Bakalaurāta programmas apgūšanai vidusskolā “Ekziperī”
Piedāvā stipendijas Starptautiskās Bakalaurāta programmas apgūšanai vidusskolā “Ekziperī”
Foto: Ekziperī
Starptautiskā vidusskola “Ekziperī” Rīgā aicina 9. un 10. klašu skolēnus pieteikties stipendijai mācībām vienā no pasaulē atzītākajām mācību programmām – Starptautiskā Bakalaurāta Diploma programmā (International Baccalaureate Diploma Programme) 2022./2023. mācību gadā. Pieteikšanas termiņš: 2022. gada 6. aprīlī.

Starptautiskā Bakalaurāta Diploma programma (International Baccalaureate Diploma Program, IBDP) ir akadēmiski izaicinoša un sabalansēta izglītības programma, kas sagatavo skolēnus vecumā no 16 līdz 19 gadiem sasniegumiem universitātē un turpmāk dzīvē. Programmas ietvaros skolēni apgūst zināšanas 6 priekšmetu grupās, kā arī trīs jomās, kas uzlabo studentu izglītības pieredzi un motivē viņus pielietot savas zināšanas, prasmes un iemaņas. Tās ietver padziļināto izpēti (The extended essay), zināšanu teoriju (Theory of knowledge) kā arī sabiedriski derīgo un radošo darbu (Creativity, action, service).

IBDP diplomu atzīst universitātes 90 valstīs visā pasaulē, ieskaitot pasaules atzītākās universitātes - Harvardu (Harvard University), Jēlu (Yale University) un Stenfordu (Stanford University). Lai piedāvātu saviem skolēniem iespēju apgūt IBDP, skolas visā pasaulē iziet sarežģītu autorizācijas procesu, un tiek atkārtoti izvērtētas katru gadu. Vairāk par IBDP programmu var uzzināt “Ekziperī” tīmekļa vietnē.

Skola plāno piešķirt piecas stipendijas starptautiskā bakalaurāta programmas apgūšanai. Paredzēts, ka stipendija nosegs tās saņēmējiem līdz 90% mācību maksas vai mācību un dienesta viesnīcas izmaksām atkarībā no izvēlētās mācību formas. Stipendija nenosedz maksu par ēdināšanas pakalpojumiem, dienesta viesnīcas depozītu un citas papildus izmaksas (eksāmenu nodevas, ceļojumus utt.).

Prasības pretendentiem:

  • Pēdējos divus gadus skolēns ir mācījies valsts skolā;
  • Augsti sasniegumi mācībās un ārpusskolas aktivitātēs;
  • Sasniegumi reģionālajās vai valsts olimpiādēs un konkursos;
  • Angļu valodas zināšanu un prasmju līmenis ir B2 vai augstāks.

 

Atlase notiks divos posmos. Pirmajā posmā skolēns līdz 2022. gada 6. aprīlim:

  • Kopā ar vecākiem aizpilda anketu;
  • Atsūta uzņemšanas komandai uz e-pastu [email protected] mācību un ārpusskolas sasniegumus apliecinošo dokumentus:
  1. Liecību kopijas par pēdējiem diviem mācību gadiem;
  2. Diplomu kopijas par dalību reģionālajās un valsts olimpiādēs/konkursos/sacensībās;
  3. Aizpildītu iesnieguma formu mācībām Starptautiskajā vidusskolā “Ekziperī”, ko pretendents saņems pēc anketas aizpildīšanas.

 

Otrajā posmā pretendentus aicinās nokārtot angļu valodas un akadēmisko zināšanu novērtēšanas testus un piedalīties intervijā ar “Ekziperī” uzņemšanas komandu.

Atlases rezultātus plāno paziņot 2022. gada maijā.

 

Par visiem jautājumiem saistībā ar pieteikšanos stipendijām, lūdzu sazinieties ar EIS uzņemšanas komandu:

Tālr. +371 266 22 777

E-pasts: [email protected]

Reklāmraksts