PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Piešķirta šogad otrā E-klases stipendija
Piešķirta šogad otrā E-klases stipendija
Foto: E-klase
Šogad otro stipendiju izaugsmei, ko E-klase sadarbībā ar “Vītolu fondu” piešķīrusi erudīcijas spēles “Gudrs, vēl gudrāks” 11. klašu fināla uzvarētājam, saņēmis Jaunpiebalgas vidusskolas skolnieks Aleksandrs Grigorjevs.

Aleksandrs stāsta, ka spēlei pieteikties mudinājuši klases biedri, bet pats tikai aizpildījis pieteikuma anketu un iepriekšējā naktī mēģinājis kārtīgi izgulēties. Pēc apdomas mirkļa gan atzīst, ka spēles dienā dzēris arī kafiju, lai būtu īpaši možs.

Aleksandrs ir ne vien erudīts, bet arī sociāli aktīvs vidusskolēns. Viņš piedalās olimpiādēs, dejo tautas dejas un kolekcionē krūzes, bet savu nākotni saista ar filoloģiju: “Šobrīd domāju, ka studēšu filologos un padziļināti apgūšu franču un spāņu valodas. Manuprāt, šīs valodas atver pusi pasauli – visu Latīņameriku, Āfriku. Man patīk ceļot un redzēt svešas vietas,” stāsta Aleksandrs un piebilst, “pagaidām gan ir tā, ka pēc sešām, septiņām dienām gribas atpakaļ uz Latviju.”

No ceļojumiem, kuros Aleksandrs jau pabijis, visvairāk atmiņā palicis Erasmus + apmaiņas programmas brauciens uz Spāniju, Andalūziju: “Tur ir ļoti atšķirīgs klimats, zeme ir iesarkana un apkārt ir sauss. Pēc sešām tur pavadītām dienām, kad braucām atpakaļ uz lidostu, ieraudzīju mūsu mērenajam klimatam raksturīgo zaļumu un acīs iespiedās asara.”

Aleksandra klases audzinātāja Jolanta Glāzere par savu skolēnu stāsta: Aleksandrs pastiprināti interesējas par vēsturi un bioloģiju, un viņam ir ļoti daudz hobiji. Viens no mūsdienu jaunatnei neraksturīgākajiem hobijiem ir tas, ka viņam patīk lasīt. Viņš lasa ļoti dažādas grāmatas un jau mazs būdams bija staigājoša enciklopēdija! Aleksandrs arī ļoti aktīvi iesaistās skolas dzīvē un piedalās projektā “Esi līderis”.”

“Paldies maniem vecākiem, paldies klasei, kas pamudināji mani piedalīties šajā spēlē, un paldies skolotājiem!” pēc uzvaras pateicās Aleksandrs.

Jau ziņots, ka E-klase sadarbībā ar “Vītolu fondu” piešķirs 3 stipendijas kopumā 3000 eiro vērtībā Latvijas televīzijas konkursa “Gudrs, vēl gudrāks” vidusskolas posma finālu uzvarētājiem.

10. un 11. klašu konkursa finālu uzvarētāji katrs saņēma 500 eiro lielu stipendiju izaugsmei, savukārt 12. klases fināla uzvarētājs saņems 2000 eiro lielu stipendiju.

E-klases sadarbība ar “Vītolu fondu” tiek īstenota jau kopš 2014. gada, kad tika piešķirta pirmā E-klases stipendija.