PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

DSC08746.JPG
Foto: E-klase
Trešo stipendiju izaugsmei, ko E-klase sadarbībā ar “Vītolu fondu” piešķīrusi konkursa “Gudrs, vēl gudrāks” 12. klašu fināla uzvarētājam, saņēmis Mārtiņš Robežnieks no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas.

Mārtiņš stāsta, ka konkursam nosacīti gatavojies visu savu dzīvi kopš dzimšanas, kas izpaužas, kā interese par visdažādākajām tēmām. Jaunieša mīļākie priekšmeti ir ģeogrāfija un matemātika, tāpēc arī konkursā vislabāk padevās jautājumi, kas bija saistīti tieši ar ģeogrāfiju.

Runājot par nākotnes plāniem, Mārtiņš atzīst, ka noteikti studēs kādā no Latvijas augstākās izglītības iestādēm: “Šobrīd apsveru domu par Latvijas universitātes fizikas un matemātikas fakultāti vai ģeogrāfijas fakultāti.” Viņš atklāj, ka viens no sapņiem ir izveidot velosipēdu, ar kuru būtu iespējams nobraukt ļoti garu distanci.

Lielāko pateicību Mārtiņš gribētu teikt savai ģimenei, tieši ar viņu sniegto dzīves gudrību, atbalstu un gādību jaunietis sasniedzis lieliskos rezultātus. Konkursa fināla klātienē Mārtiņu atbalstīja klasesbiedri un matemātikas skolotāja Anita Indāre, kura ir arī klases audzinātāja.

Jau ziņots, ka E-klase sadarbībā ar “Vītolu fondu” piešķīrusi 3 stipendijas kopumā 3000 eiro vērtībā Latvijas televīzijas konkursa “Gudrs, vēl gudrāks” vidusskolas posma finālu uzvarētājiem.

10. un 11. klašu konkursa finālu uzvarētāji katrs saņems 500 eiro lielu stipendiju izaugsmei, savukārt 12. klases fināla uzvarētājs 2000 eiro lielu stipendiju.

“Stipendijas piešķirtas ar mērķi sniegt atbalstu skolēnu izaugsmei un tiks pasniegtas motivētiem un zinošiem jauniešiem, kuri savas spējas un erudīciju pierādīs konkursa “Gudrs, vēl gudrāks” vidusskolas posma finālos,” pauž E-klases vadītājs Jānis Kaģis.

E-klases sadarbība ar “Vītolu fondu” tiek īstenota jau kopš 2014. gada, kad tika piešķirta pirmā E-klases stipendija.