PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

12967491855_af00f1100d_o.jpg
Foto: Reinis Inkēns / Saeimas Kanceleja
Valsts prezidents Raimonds Vējonis, tiekoties ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektoru Leonīdu Ribicki un attīstības prorektoru Artūru Zepu, norādīja, ka zinātnes nozarē nepieciešams koncentrēt resursus tiem pētījumiem, kam ir patentēšanas potenciāls, informēja prezidenta kancelejā.

R.Vējonis tikšanās laikā uzsvēra, ka resursu izmantošana ar tādu mērķi spēj rast atdevi Latvijas tautsaimniecībai. "Tehnoloģiju patentēšana nodrošina to, ka neatdodam mūsu zinātnieku idejas bez maksas un aizstāvam valsts saimnieciskās intereses," pauda prezidents.

Tāpat R.Vējonis ar RTU rektoru un prorektoru diskutēja arī par to, kā valsts varētu palīdzēt motivēt uzņēmējus investēt zinātnē.

RTU vadības pārstāvji sarunā norādīja uz augstskolu lomu vispārējās vidējās izglītības kvalitātes celšanā un bija vienisprātis ar prezidentu par to, ka vidusskolēnu zināšanu līmenis dabaszinātņu jomā ir jāuzlabo. Tikšanās laikā RTU rektors un prorektors iepazīstināja R.Vējoni ar universitātes starptautiskās sadarbības rezultātiem un diskutēja par to, kā motivēt jaunos zinātniekus un speciālistus pēc absolvēšanas veidot karjeru Latvijā.