PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

7797.jpeg
Foto: Saeimas kanceleja. Attēlā: Valsts prezidents Andris Bērziņš.
Latvija vēlas sadarboties ar Somiju izglītības jomā, attīstot sadarbību visās izglītības jomās un tehnoloģiju pārneses pieredzē.

Tā tikšanās laikā ar Somijas premjerministru Aleksandru Stubu norādīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Turpinot oficiālo vizīti Somijā, prezidents ar atbildīgajiem ministriem un delegācijas pārstāvjiem piedalījās apaļā galda diskusijā par sadarbību izglītības jomā starp Latviju un Somiju. Diskusijas laikā tika parakstīti trīs dokumenti - sadarbības memorands starp Latvijas Universitāti un Helsinku Universitāti, saprašanās memorands starp Rīgas Tehnisko universitāti un Somijas Tehniskās izpētes centru un sadarbības līgums starp Latvijas Mākslas akadēmiju un Ālto Universitātes Mākslas, dizaina un arhitektūras skolu, informē ziņu aģentūra LETA.

“Latvija vēlas sadarboties izglītības jomā ar Somiju attīstot sadarbību visās izglītības jomās un tehnoloģiju pārneses pieredzē,” uzsvēra prezidents.

Pēc izglītības diskusijas prezidents tikās ar Somijas premjerministru Aleksandru Stubu, un sarunas laikā tika pārrunāta abu valstu divpusējā sadarbība, kā arī ar Ukrainas krīzi saistītie jautājumi un drošība reģionā. Abas puses bija vienisprātis, ka, saasinoties situācijai Ukrainā un novērojot paaugstināto Krievijas militāro aktivitāti šajā reģionā, Baltijas un Ziemeļvalstis izjūt satraukumu par drošības situāciju, vienlaikus atzīstot, ka risinājums ir panākams tikai diplomātiskā un sarunu ceļā.