PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

12364.jpeg
Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Kanceleja
Sporta skolotāju regulārais darbs ar jauniešiem atbilstoši katra skolēna spējām, ir viens no izšķirošajiem faktoriem, lai uzlabotu viņu fizisko sagatavotību.

Par to šodien tikšanās reizē vienisprātis bija Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) rektors Jānis Žīdens, informēja Valsts prezidenta kancelejā. Šajā kontekstā abas amatpersonas akcentēja sporta pedagogu nozīmi stipras un veselas Latvijas nākotnes veidošanā.

Valsts prezidents ar LSPA rektoru diskutēja arī par akadēmijas lomu kopējā Latvijas augstākās izglītības sistēmā, jauna un talantīga akadēmiskā personāla piesaistes problemātiku, kā arī par akadēmijas sadarbību ar citām vietējām un ārvalstu augstskolām un sporta federācijām, informē aģentūra LETA.  

LSPA rektors iepazīstināja R.Vējoni ar ieceri kopīgi ar citām Baltijas augstskolām veidot sporta pedagoģijas doktorantūras programmu, lai stiprinātu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lomu starptautiskajā sporta zinātnē.

R.Vējoņa apspriede ar J.Žīdenu notika, turpinot tikšanos sēriju ar augstākās izglītības iestāžu vadītājiem par jomas aktualitātēm.