PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

10380.jpeg
Foto: utnapistims / 123RF
Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien Melngalvju namā svinīgā ceremonijā apbalvos Ata Kronvalda balvas ieguvējus.

Tāpat prezidents pasniegs "Lielās pūces" balvu visaugstāk novērtētajām skolām, informē Ata Kronvalda fonda pārstāve Inga Jonāne.

Ata Kronvalda balvu šogad pasniegs diviem pedagogiem - Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja vēstures skolotājai Larisai Želvei un Rīgas Klasiskās ģimnāzijas informātikas, programmēšanas un fizikas skolotājam Sergejam Bratarčukam.

Pedagogi saņems Valsts prezidenta un Kronvalda fonda prezidenta Henrika Danusēviča parakstītus diplomus un medaļu ar Ata Kronvalda attēlu, kurus veidojusi māksliniece Elita Viliama, kā arī vienreizēju stipendiju. Šo balvu piešķir par ievērojamu un ilggadēju ieguldījumu talantīgo skolēnu apzināšanā un izglītošanā, kā arī skolēnu zinātniski pētniecisko darbu vadīšanā un/vai organizēšanā.

Savukārt "Lielās pūces" balva tiek pasniegta skolām, kuras reitingā ir visaugstāk novērtētas par darbu ar talantīgiem skolēniem. Lielo skolu grupā reitinga augšgalā ir ierindota Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Daugavpils Krievu vidusskola-licejs, Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Siguldas Valsts ģimnāzija, Rīgas Klasiskā Valsts ģimnāzija. Savukārt mazo skolu grupā visaugstāk novērtēta ir Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskola, Daugavpils Saskaņas pamatskola, Rēzeknes 5.vidusskola, Rīgas 86.vidusskola, Talsu Kristīgā vidusskola.

Savukārt, lai izceltu skolas un pedagogus, kas sagatavojuši skolēnus veiksmīgiem startiem starptautiskajās olimpiādēs, Ata Kronvalda fonds izveidojis Zvaigžņu reitingu, kurā tiek ņemti vērā skolēnu sasniegumi dažāda veida starptautiskajās olimpiādēs gada garumā. Zvaigžņu reitinga mērķis ir palielināt pedagogu un izglītības darbinieku ieinteresētību darbā ar talantīgiem skolēniem, kuriem ir tieksme patstāvīgi apgūt zināšanas, informē ziņu aģentūra LETA.

Šogad Zvaigžņu reitinga augšgalā ir Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Rīgas 89.vidusskola, Cēsu Valsts ģimnāzija un Madonas Valsts ģimnāzija.