PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

8936.jpeg
Foto: President.lv Attēlā: Dalība Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskā centra atklāšanā.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis, atklājot jauno Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinību akadēmisko centru, pasniedzējiem un studentiem novēlēja "nehaltūrēt".

Norādot, ka pa jaunā centra logiem labi redzama vecpilsēta, R. Vējonis aicināja studentus pievērsties studijām, bet pasniedzējus - izmantojot jaunākās laboratorijas un iekārtas, sniegt labas zināšanas.

Prezidents sacīja, ka viņam "kā biologam radās skaudība, ka būs iespēja izmantot jaunas laboratorijas, kur taps jauni atklājumi".

R. Vējonis ir pārliecināts, ka jaunajā centrā būs iespēja radīt jaunu Latvijas Nokia, jo dabaszinātnēs vēl ir daudz nezināmā.

Atskatoties uz savām studiju gaitām, R. Vējonis sacīja, ka savulaik "Ķīmijas faķī galdi bija tādi, ka bailes kaut ko pārvietot", tomēr tagad prezidents pārliecināts, ka jaunajās vietās veidosies cilvēki, kuri radīs jaunas un paliekošas vērtības.

Vakar, 7.septembrī, Torņkalnā tika atklāts LU jaunais Dabaszinātņu akadēmiskais centrs. Atklāšanas ceremonijā piedalījās augstākās valsts amatpersonas un citi viesi, informē ziņu aģentūra LETA.

LU Dabaszinātņu akadēmiskais centrs Torņakalnā ir pirmais šāda mēroga centrs un ir pirmā LU ēka, kas uzcelta kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Šogad uzbūvētais centrs ir LU jaunā zinātnes kompleksa pirmā celtne, kas nākamo gadu laikā tiks izveidots Torņakalnā.