PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Profesija ar nākotni. Uzzini vairāk 24. maijā - atvērto durvju dienā!
Profesija ar nākotni. Uzzini vairāk 24. maijā - atvērto durvju dienā!
Foto: RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledža
Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledža (turpmāk - Koledža) ir mūsdienīga izglītības iestāde ar vairāk nekā 100 gadus ilgu pieredzi medicīnas izglītībā Latvijā. Lai nodrošinātu mācību norisi mūsdienīgā vidē, Koledžā regulāri tiek veikta mācību laboratoriju papildināšana un modernizēšana ar jaunu mūsdienīgu aprīkojumu.

Koledžā var iegūt pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību sekojošās profesijās: ārsta palīgs, neatliekamās medicīnas ārsta palīgs, masieris un farmaceita asistents. Tāpat iespējams iegūt zobārsta asistenta un māsas palīga izglītību. 2022./2023. studiju gadā Koledžā būs 227 valsts apmaksātās studiju vietas, kā arī būs iespējams pretendēt uz stipendiju.

Koledžu ik gadu absolvē 300 līdz 350 jaunu veselības aprūpes speciālistu. Lielākā daļa studentu darba gaitas uzsāk jau studiju laikā, paralēli teorētisko zināšanu iegūšanai pielietojot tās praktiski kādā no veselības aprūpes iestādēm.

Darbam veselības aprūpes iestādēs studenti tiek sagatavoti, vispirms izmēģinot savus spēkus uz manekeniem un mācoties Koledžas simulāciju mācību laboratorijās, kas ir maksimāli pietuvinātas reālai darba videi. Prasmes sniegt neatliekamo palīdzību un darboties komandā, studenti apgūst operatīvā medicīnas transporta prototipā. Aptiekas simulāciju mācību laboratorijā studenti var iejusties gan klienta, gan farmaceita asistenta lomā, mācoties komunicēt un apgūstot prasmes orientēties plašajā medikamentu klāstā, savukārt ķīmijas laboratorijā var apgūt medikamentu gatavošanas pamatus.  

Aicinām visus interesentus uz virtuālo atvērto durvju dienu 24. maijā plkst. 14.00 – tajā pašreizējie Koledžas studenti dalīsies savā mācību pieredzē, kā arī Koledžas administrācija pastāstīs vairāk par uzņemšanas procesu un atbildēs uz jautājumiem iestāšanās nosacījumiem. Lai piedalītos atvērto durvju dienā, aicinām aizpildīt pieteikšanās anketu.

Uzņemšana Koledžā sāksies 1. jūnijā – elektroniski, bet no 30. jūnija līdz 29. jūlijam topošie studenti tiek gaidīti klātienē!

Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledža

Adrese: Jāņa Asara 5, Rīga, LV-1009

Tālr.: +371 80205805

E-pasts: [email protected]

Mājas lapa: www.rcmc.lv

Reklāmraksts