PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

dsc_1591-625x415.jpg
Foto: Andreja Upīša Skrīveru vidusskola
“Eksakto zinātņu pedagogu trūkums Latvijā nav mīts, bet gan skarba realitāte, kas dzen izmisumā skolas vadību un draud paralizēt skolas darbu,” stāsta Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktors Aldis Rakstiņš.

Skrīveri atrodas vien 80 km attālumā no Rīgas, bet jau kopš 2019.gada sākuma vienīgajai vidusskolai novadā neizdodas atrast fizikas skolotājai aizvietotāju.

“Mūsu skolā mācās 400 bērni, kurus ikdienā izglīto 43 skolotāji. Par pedagogu darbu liecina augstie skolēnu rezultāti valsts līmeņa konkursos un olimpiādēs. Mums ir paveicies jo kolektīvs, lai arī neliels, ir ļoti saliedēts,” skolas dzīvi raksturo A.Rakstiņš, “kolēģi priecājās uzzinot, ka mūsu līdzšinējai fizikas priekšmeta skolotājai gaidāms ģimenes pieaugums, taču prieku aizēno fakts, ka ilgstoši neizdodas atrast skolotājas aizvietotāju. Situācijā, kad valstī kopumā ir eksakto zinātņu pedagogu trūkums, atrast aizvietotāju uz noteiktu laiku, turklāt, nepilnu slodzi, ir neiespējami.” 

Lai piesaistītu un noturētu pedagogus, skolas vadība sola skolotājam nodrošināt dzīvesvietu Skrīveros, kā arī organizēt mācību stundas divās darba dienās nedēļā.

Andreja Upīša Skrīveru vidusskola dibināta 1954.gadā un šobrīd skolā realizē šādas izglītības programmas:

1.            Pamatizglītības programmu;

2.            Speciālās pamatizglītības programmu izglītojamiem ar mācīšanās traucējumiem;

3.            Speciālās pamatizglītības programmu  izglītojamiem ar garīgās attīstības traucējumiem;

4.            Vispārējās vidējās izglītības vispārizglītojošā virziena programmu;

5.            Vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu.

Sīkāka informācija par vakanci šeit.

Reklāmraksts