PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Radošā gaisotnē aizvadīta konference izglītības iestāžu darbiniekiem “Izrāviens 2021”
Radošā gaisotnē aizvadīta konference izglītības iestāžu darbiniekiem “Izrāviens 2021”
Foto: Valmieras tehnikums
30. septembrī Valmieras tehnikumā aizritējusi konference “Izrāviens 2021”. Tās laikā vairāk kā 50 izglītības iestāžu darbinieki no visas Latvijas piedalījās praktiskās nodarbībās, gūstot aktuālas zināšanas un prasmes par to, kā pielāgoties pārmaiņām, sekmēt radošumu, veicināt motivāciju un saglabāt veselīgu klimatu kolektīvā.

Kā sagatavoties pārmaiņām? Kā nebūt toksiskam? Kā saprast cilvēku motivāciju? Ko ieteikt mācīt sākušam kolēģim? Kas ir tehnoloģiskās iespējas, kuras veidos pasniegšanas ikdienu nākotnē? – šie ir daži no galvenajiem jautājumiem, kas 7 dažādās nodarbībās tika aktualizēti konferences laikā. Ar praktiskām nodarbībām, analītiskiem uzdevumiem un daudzpusīgām diskusijām jomas speciālistu pavadībā tika aplūkoti izglītības iestāžu darbinieku lielākie izaicinājumi šobrīd un tuvākajā nākotnē. Tika meklēti rīki, lai šos izaicinājumus risinātu, kā arī gūtas iemaņas, kā uzlabot darba kvalitāti un daudzveidot komunikācijas prasmes, tādējādi paaugstinot ne tikai profesionālo efektivitāti, bet arī kultivējot emocionālo labsajūtu.

Valmieras tehnikuma direktore Vineta Melngārša uzsver: “Konferences laikā ikvienam darbiniekam bija iespēja gūt nozīmīgas praktiskās zināšanas par to, kā pielāgoties pārmaiņām, sekmēt radošumu, veicināt motivāciju, ar tehnoloģiju palīdzību uzrunāt dažādas auditorijas un saglabāt veselīgu, cieņpilnu  klimatu kolektīvā. Ticu, ka šajā dienā, dalībniekiem izdevās gūt kādu atziņu vai praktiski pielietojamu metodi, kā uzlabot darba efektivitāti un emocionālo labsajūtu!”

Tehnikums 30.09 (94 of 302).jpg

Konferenci izglītības iestāžu darbiniekiem “Izrāviens 2021” organizēja Valmieras tehnikums. Projektu līdzfinansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds iniciatīvas "Pilsētu inovatīvās darbības" ietvaros. Šī informācija atspoguļo vienīgi autora viedokli, un iniciatīvas "Pilsētu inovatīvās darbības" iestādes neatbild par šīs informācijas potenciālajiem izmantošanas veidiem.